Interesanta konservācija – kabaču salāti ‘’Bomba’’

edzive

Kabaču salāti ‘’Bomba’’ – brīnišķīga un neparasta konservācija, kas ar savu nosaukumu vien attēlo visu šo salātu garšu. Noteikti pagatavojiet šādus salātus, jo tie garšos visiem bez izņēmuma.

Turklāt šādus kabacīšus var pasniegt ne tikai kā ātro uzkodu ģimenei, bet tos droši var celt arī svētku galdā. Salātu pagatavošanai noteikti vajadzētu iegādāties mājas kabačus. Salātiem vēl tiks pievienoti ķiploki, tomāti, paprika. Visi šie dārzeņi garšas ziņā  lieliski saskan, tādēļ gatavie salāti sanāk reti garšīgi un aromātiski.

Kad jūs ziemā atvērsiet šo salātu burciņu, visu istabu piepildīs neatkārtojams aromāts. Jā, un organisms arī uzņems pietiekami daudz vitamīnu, kuru mums ziemā tik ļoti pietrūkst. Tādēļ pasteidzieties sagatavot šos salātus ziemai, kamēr kabaču sezona vēl nav beigusies.

Sastāvdaļas:

  • kabači – 1 gab.
  • paprika – 1 gab.
  • ķiploki – pēc garšas
  • mājas tomāti – 3-4 gab.
  • sāls – pēc garšas
  • cukurs – 1-2 šķipsniņas
  • augu eļļa – apmēram 3 ēd.k.
  • etiķis 9% – 30 ml

Pagatavošana:

  1. Vispirms nomazgājam un sagriežam tomātus.Ja ir vēlēšanās, tos var apliet ar verdošu ūdeni un noņemt mizu.
  1. Pēc tam nomazgājam, nomizojam un sagriežam kabaci. Ja tas ir neliels, tad ņemam vēl vienu.
  1. Sagriežam papriku sīkos kubiņos. To visērtāk var izdarīt ar īpašu reljefu dārzeņu nazi.
  1. Liekam tomātus, papriku un kabačus pannā, kurā uzreiz ielejam augu eļļu. Pieliekam sāli un cukuru.
  1. Sautējam dārzeņus, līdz tie mīksti, beigās pievienojam ķiplokus, kas sagriezti smalkos gabaliņos vai izspiesti caur ķiploku spiedi.
  1. Pielejam etiķi un visu kārtīgi samaisām.
  1. Liekam salātus piemērota tilpuma stikla burciņā. Aizvākojam.

Lūk, tādi kabaču salāti ‘’Bomba’’! Labu apetīti!

Pamēģini arī šo:

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More