Veidojam gaļā kabatiņas un cepam uzreiz ar pildījumu

edzive

Šodien pagatavosim cepeškrāsnī satriecošu karsto ēdienu. Gatavosim vistas filejas, ne parastas filejas bet uzreiz ar pildījumu un piedevām. Šādi pagatavotu gaļu parasti ēd pat bērni. 

Sastāvdaļas

  • Vistas filejas – 4gb
  • Sīpols – 1gb
  • Skābēti kāposti – 200-300g
  • Garšvielas vistai – 1 tējk. 
  • Paprika – 1 tējk. 
  • Hmeli-suneli – 0,5 tējk. 
  • Ķiploks granulēts – 0,5 tējk. 
  • Sāls
  • Krējums – 2-3 ēd. kar. 
  • Eļļa – 3 ēd. kar. 

Lasi arī: Biezpiena radziņi no minimuma sastāvdaļām

Pagatavošana

Vistu filejas nomazgā un nosusina. Ar asu nazi iegriež gareniski, bet nepārgriež.  Iegriezums ir apmēram līdz pusei. Pēc tam taisa iegriezumu sānos, tā lai veidotos kabatiņas, kur likt pildījumu. Atsevišķā traukā samaisa vistas gaļas garšvielas ar papriku, hmeli-suneli un sāli. Ar garšvielu maisījumu ierīvē filejas gan no ārpuses, gan no iekšpuses. Noliek malā.
Gatavo pildījumu. Sīpolu nomizo un sagriež pusgredzenos. Pannā ar nelielu eļļas daudzumu apcep sīpolus līdz viegli zeltainai krāsai un tad pievieno skābētus kāpostus. Sautē kāpostus ar sīpoliem ap 5-7 minūtes. Vistas gaļas kabatiņās pilda pildījumu no kāpostiem. 

Ņem piemērota lieluma cepamtrauku, viegli iesmērē ar eļļu un liek filejas. Lai gaļas virspuse nepaliktu sausa, to mazliet pārsmērē ar krējumu. Liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 40-45 minūtēm. Gatavo ēdienu pasniedz karstu. Pie pasniegšanas var pievienot kādu karoti krējuma un zaļumus. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More