Zemeņu tiramisu: krēmīgs, ar svaigām zemenēm un viegli saldinātiem cepumiem! Neaizmirstama vasaras garša

edzive

Šis zemeņu tiramisu ir divu iecienītāko desertu apvienojums! Zemeņu kūka un tiramisu! Rezultāts ir visbrīnišķīgākais zemeņu tiramisu, kas ir īpaši krēmīgs, piepildīts ar svaigām zemenēm un viegli saldinātiem cepumiem.

Sastāvdaļas:

  • svaigas zemenes 500g;
  • 4 ēdamkarotes cukura;
  • 1 ēdamkarote citrona sulas;
  • saldais krējums 350 ml;
  • divas tējkarotes vaiļas ekstrakta;
  • krēmsiers 250g;
  • pūdercukurs 60g;
  • (pēc izvēles) 2 pilieni sarkanās pārtikas krāsvielas;
  • 1 iepakojums cepumu “Dāmu pirkstiņi”;
  • 60ml apelsīnu sulas.

Pagatavošana:

Lielā bļodā liek sagrieztas zemenes, 2 ēdkamarotes cukuru un citronu sulu. Sajauc kopā un noliek malā, līdz zemenes atsulojas. Sakuļ krēmsieru ar elektrisko mikseri līdz vienmērīgai konsistencei un pievieno klāt zemeņu sulu, kas atsulojusies un 60 g pūdercukura. Sakuļ vēlreiz (es pievienoju arī sarkano krāsvielu, lai sarkanā krāsa būtu vēl izteiksmīgāka). Atsevišķā bļodā saputo putukrējumu, vaniļu un divas ēdzmkarotes cukura.

Ar apelsīnu sulu appilina cepumus “Dāmu pirkstiņi”. Pusi no saputotā krēmsiera izlīdzina pa kvadrātveida trauka apakšu.

Tad virsū krēmam izkārto pusi no dāmu pirkstiņiem. Dāmu pirkstiņiem pa virsu liek zemenes un pēc tam pa virsu uzsmērē putukrējumu.

Kārto slāņus līdz visas sastāvdaļas beidzas. Zemeņu tiramisu ir jāatdzesē ledusskapī (minimālais 6 stundas, bet vislabāk, ja tās būs 6 stundas).

Šī tiramisu pagatavošana aizņems aptuveni 25 minūtes jūsu laika un ir lielsisk, vasarīgs deserts!

Ņem vērā:

  • lai krēmsiers izdotos salds un garšīgs tam ir nepieciešams pūdercukurs, jo parastais granulu cukurs tajā nespēs tik labi izkust;
  • citronu sula lieliski nobalansēs saldumu;
  • vaniļa piešķirs interesantāku garšu buķeti;
  • apelsīnu sula samitrinās dāmu pirkstiņus, lai tie būtu mīsktāki un garšīgāki!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More