Ja nav vēlēšanās stāvēt pie plīts un cept biskvītu, tad var izmantot parastos cepumus, bet krējumu var aizstāt ar jogurtu. Želejtorte ir viegls deserts gan pēc garšas, gan pagatavojot. Torte sastāv no krāsainām želejām, biskvīta un krējuma krēma. Garšos gan pieaugušajiem, gan bērniem. Arī ārējais izskats apburs ar savu krāsainību.
Sastāvdaļas
- Augļu želeja sausā krāsaina – 3 paciņas
- Biskvīts vai cepumi – 200g
- Krējums 15-20% – 400g
- Iebiezinātais piens – 200g
- Želatīns – 20g
- Ūdens
Lasi arī: Trīs receptes maigai un gaisīgai mīklai, kurām jābūt katras saimnieces recepšu kladītē
Pagatavošana
Želeju pagatavo pēc instrukcijas, ūdens daudzumu samazinot divas reizes. Liek ledusskapī līdz pilnīgais sastingšanai. Želeju sagriež gabaliņos. Biskvītu vai cepumus arī sagriež gabaliņos. Želatīnu aplej ar 100 gramiem ūdens un atstāj uz 10 minūtēm. Kad uzbriedis – izkausē. Krējumu samaisa ar iebiezinātu pienu un ar mikseri sakuļ. Lēnām, tievā strūkliņā ielej želatīnā un kārtīgi samaisa.
Formā samaisa želeju un biskvītus. Aplej ar sagatavoto krējuma – iebiezinātā piena krēmu. Liek ledusskapī līdz pilnīgai sastingšanai. Pirms pasniegšanas formu iemērc uz 20 sekundēm karstā ūdenī un izņem torti no formas. Labu apetīti!