Torte kā suflē – maiga un ļoti garšīga. Biezpiena, bez cepšanas

edzive

Torte tiek uzskatīta par svētku ēdienu, to gatavo īpašos gadījumos. Tad nav žēl iztērēt kaut 6 stundas, lai pārsteigtu visus ar izcilu desertu. Bet šī torte ir izņēmums! To var pagatavot pa 20-30 minūtēm. Un pie tam tā būs skaista un pat veselīga. Jā-jā1 Tas ir reti, kad ir skaisti un veselīgi. Šī torte ir bez biskvīta, tai vispār nav mīklas. Tā ir biezpiena torte. 

Šo torti katru reizi var pagatavot ar citu garšu, jo tiek izmantota augļu kārta. Katru reizi gatavojot ņem citus augļus un ogas. Vēl daudzveidību var panākt ar to, ka biezpienu samaisa ar kondensēto pienu vai kļavu sīrupu, ar medu vai šokolādes pastu. Uzreiz iegūst citu garšu.

Sastāvdaļas

  • Biezpiens – 0,5kg
  • Iebiezināts piens – 100-150ml
  • Krējums – 0,5 glāzes
  • Krējuma biezinātājs – 1 paciņa
  • Pūdercukurs (var ar vaniļas garšu) – 80g
  • Vaniļas cukurs
  • Banāns – 1gb
  • Ābols – 2gb
  • Citronu miziņa no puscitrona
  • Citronu sula – 1 tējk. 
  • Koriandrs – 1 tējk. 
Торт, как суфле - нежный и очень вкусный (творожный, без выпечки, за 30 минут)

Lasi arī: Pīrāgs ar olu un rīsiem cepeškrāsnī: vecmāmiņas recepte

Pagatavošana

Sarīvē puscitrona miziņu. Tas dos biezpiena masai vieglu citrona piegaršu. Var ņemt arī apelsīna vai laima miziņu. Var izmantot kanēli, ja pildījumā būs āboli. Jāņem nevis malts kanēlis, bet sarīvē kanēļa standziņu. Biezpienu rīvē uz smalkas rīves. Ja paliek neviendabīga konsistence, tad rīvē vēlreiz. Biezpienam pievieno citrona miziņu, samaisa. Pielej pa daļām kondensēto pienu. Biezpiena mitrums ir dažāds un tāpēc varbūt vajadzēs tikai pusi no dotā daudzuma, bet varbūt vairāk. Jāskatās kāda konsistence masai. Tā nedrīkst būt pārāk slapja. Labāk lai ir sausāka nekā par slapju. Ņem bļodu, tik lielu, lai pietiktu vietas visai biezpiena masai plus augļiem. Izklāj ar pārtikas plēvi. Izlemj cik kārtas ar pildījumu būs. Līdz ar to sadala biezpienu tik daļās plus viena cik kārtas būs ar augļiem. Pirmo daļu biezpiena liek bļodā un liek uz 20 minūtēm ledusskapī. 

Торт, как суфле - нежный и очень вкусный (творожный, без выпечки, за 30 минут)

Ābolus nomizo un izņem serdi. Sarīvē uz vidēja rupjuma rīves. Ābolu masā pievieno koriandru un citrona sulu, samaisa. Banānu notīra un sagriež ripiņās. Ripiņas vēlreiz uz pusēm un liek klāt āboliem. Samaisa. Pildījums gatavs. 
Kamēr biezpiena kārta vēl ir ledusskapī, sagatavojam krēmu. Krējumam pievieno biezinātāju un samaisa. Sakuļ krējumu, pievieno pūdercukuru un vēlreiz sakuļ līdz veidojas viendabīga masa. Gatavo krēmu liek ledusskapī. Izņem trauku ar pirmo biezpiena kārtu no ledusskapja un liek pildījuma kārtu. Virsū liek biezpiena kārtu un atkal liek ledusskapī uz 10-20 minūtes. Un tā pēc katras kārtas. Kad visas kārtas saliktas un atdzesētas, uzliek virsū šķīvi un ar ātru kustību apgriež bļodu otrādāk. Ja visas kārtas būs labi atdzesētas, tad torte turēsies kopā vienā gabalā. Noņem plēvi. Torti apsmērē ar krēmu. Jācenšas izklāt vienmērīgi. pilnībā pārklāta ar krējumu torte jāatdzesē ledusskapī 20 minūtes. Dekorē torti pēc saviem ieskatiem un vēlēšanās. To var darīt ar sukādēm un ananasiem. Torte sanāk ar vienmērīgu tekstūru, maiga. Atgādina suflē, pat vēl maigāka.  Labu apetīti! 

Торт, как суфле - нежный и очень вкусный (творожный, без выпечки, за 30 минут)
Торт, как суфле - нежный и очень вкусный (творожный, без выпечки, за 30 минут)

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More