Mēs mīlam ābolu pīrāgus, tāpēc šai sagatavei vienmēr jābūt pagrabā. Turklāt to var ēst gan ar saldējumu, gan jebkuru citu gardumu, gan našķēties tāpat!
Sastāvdaļas
- āboli
- cukurs
Pagatavošana
Ābolus nomizo un sarīvē uz rupjas rīves.
Sagatavotās ābolu skaidiņas izkārto sausās un tīrās burkās. Ābolus nevajag pārāk sablīvēt.
Katrā burkā ieber aptuveni 2 ēdamkarotes cukura. Ja āboli jau ir saldi, tad cukuru var likt mazāk.
Tad burciņas aizvāko (bet ne līdz galam) un liek katlā karsēties. Katlā ieklājiet dvieli, lai burkas nesaplaisātu. Ūdeni lej līdz maliņai, kur sākas vāki.
Sterilizē 20 minūtes. Litra burkas aptuveni minūtes 35. Tad burkas ņem ārā, vākus piegriež un burkas apklāj ar segu.
Šādās 3 burciņās ietilpst aptuveni 2 kg ābolu. Un, lūk, idejas, kur ābolu skaidiņas var pildīt.