Šī recepte ir nākusi no Norvēģijas un tiek uzskatīta par vienu no labākajām tortēm.
Sastāvdaļas
- 100g sviests
- 100g cukura
- 4 olu dzeltenumi
- 3 ēd.k. piena
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 4 olu baltumi
- 200g cukura
- šķipsna sāls
- šķipsna citronskābes
- 100g mandeles
- 300ml saldais krējums
Pagatavošana
Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem, bet olbaltumu pagaidām noliekam malā.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2019/09/Screen-Shot-2019-09-30-at-16.01.21.png)
Bļodā liekam 150g miltus, 1 tējkaroti cepamo pulveri. Tad pievienojam 100g sviesta.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2019/09/Screen-Shot-2019-09-30-at-16.03.16.png)
Tad pievieno 100g cukura un visu sakuļ ar mikseri aptuveni 2 minūtes. Tad pa vienam pievieno olu dzeltenumus.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2019/09/Screen-Shot-2019-09-30-at-16.04.19.png)
Pievieno 3 ēdamkarotes piena un un lēnām bļodā iesijā miltus.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2019/09/Screen-Shot-2019-09-30-at-16.05.14.png)
Mīklai ir jāsanāk diezgan pabiezai. Uz cepamās plātes liek cepamo papīru un ieziež to mazliet ar eļļu. Vislabāk, ja plāte ir 31x23cm liela.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2019/09/Screen-Shot-2019-09-30-at-16.06.44.png)
Tad ņem bļodu ar četriem olu baltumiem, pievieno šķipsnu sāls un saputo. Pievieno 200g cukuru un kuļ kādas 4 minūtes.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2019/09/Screen-Shot-2019-09-30-at-16.07.52.png)
Ja jums patīk, ka kūka nav ļoti salda, tad pievienojiet tai mazliet citronskābes. Tad saputoto olu baltumu leik uz mīklas un visu apkaisa 100g smalcinātu mandeļu.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2019/09/Screen-Shot-2019-09-30-at-16.09.12.png)
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170 grādiem un liek cepties 35-40 minūtes. Galvenais, lai apakšējais slānis būtu labi izcepies un augšdaļa būtu nedaudz apbrūnināta. Izņem torti no krāsns un uzreiz sagriež divās daļās un ļauj atdzist.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2019/09/Screen-Shot-2019-09-30-at-16.10.40.png)
Kamēr kūka dziest, gatavojam krēmu. Ņem 300ml saldā krējuma un saputo tam nepievienojot cukuru. Krēmu pilda konditorejas maisā un spiež uz kūkas, tad uzliek virsū otru gabalu un nospiež.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2019/09/Screen-Shot-2019-09-30-at-16.12.32.png)
Tad torti uz stundu liek ledusskapī un pasniedz!