Deserts tiek gatavots bez cepšanas un konsistenci var regulēt pēc savām vēlmēm, vai nu mīkstu vai stingrāku. Ja vēlas, tad var pielikt želatīnu un deserts būs kā želeja.
Sastāvdaļas
- Tumšā šokolāde – 200g
- melna šķīstošā kafija – 1-2 tējk.
- Cukurs – pēc garšas
- Maršmelovi (zefīri) – 200g
- Želatīns – 1 tējk.
- Ūdens – 1 glāze
Lasi arī: Kraukšķīgās siera nūjiņas
Pagatavošana
Ar aukstu novārītu ūdeni aplej želatīnu. Šķīstošo kafiju aplej ar vārošu ūdeni, pieber cukuru pēc garšas un samaisa. Šķīstošās kafijas vietā var ņemt malto kafiju vai pat kakao. Šokolādi sadala gabaliņos un liek katliņā. Tumšās šokolādes vietā var ņemt gaišo vai pat balto šokolādi. Kafiju ielej šokolādē, pievieno maršmelovus. Uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, izkausē katliņā esošās sastāvdaļas. Noņem katliņu no uguns un pievieno uzbriedušo želatīnu, samaisa. Nevajadzētu palikt nekādiem kunkuļiem. Salej šokolādes masu trauciņos un liek uz dažām stundām ledusskapī.