Lai pagatavotu mutē kūstošu desertu no kakao, piena un melnajām plūmēm, cepeškrāsns nebūs nepieciešama. Atliks vienīgi samaisīt sastāvdaļas, ieliet tās formā un ielikt ledusskapī. Šī tortīte nesatur miltus, tāpēc nekaitēs tavai figūrai. Bet tāds maigas šokolādes želejas un melno žāvēto plūmju skābumiņa apvienojums iepriecinās pat visprasīgākos gardēžus.
Sastāvdaļas
- 750 ml piena
- 100 g melnās šokolādes
- kakao
- 100 g sviesta
- 3 olas
- 200 g melno žāvēto plūmju
- 20 g želatīna
- 150 g cukura
- 3 ēdamkar. cietes
- 14 gab. cepumu
- 8 g vaniļa cukura
- kokosriekstu skaidiņas dekorēšanai
- Cepamā forma 28 cm diametrā
Pagatavošana
1.Aplej plūmes ar vārošu ūdeni uz 10 minūtēm, lai tās kļūtu mīkstākas.
2.Sasmalcini izmirkušās plūmes blenderī, līdz izveidojas pasta.
3.Katliņā iesit olas, pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Visu kārtīgi samaisi ar mikseri. Pievieno kakao, cieti un vēlreiz labi samaisi.
4.Pielej nedaudz piena. Samaisi, lai nebūtu kunkuļu, pielej atlikušo pienu.
5.Uzliec katlu uz uguns. Kad maisījums sasils, pievieno tam sasmalcinātu šokolādi. Maisot vāri, līdz masa sabiezē.
6.Pa to laiku uzlej želatīnam ūdeni, lai tas uzbriest.
7.Noņem katliņu no uguns, karstai masai pievieno sviestu, plūmju pastu un želatīnu.
8.Samaisi visu līdz viendabīgas masas iegūšanai.
9.Iezied cepamo formu ar eļļu un ieklāj tajā cepamo papīru.
10.Pārlej masu formā. Viegli pakrati to, lai izlīdzinātu krēmu un atbrīvotos no gaisa burbulīšiem.
11.Pa virsu krēmam saliec cepumus.
12.Pārklāj deserta formai pārtikas plēvi un liec ledusskapī uz 2-3 stundām.
13.Pēc noteiktā laika izņem desertu no ledusskapja un izliec torti uz līdzenas virsmas ar cepumiem uz leju.
14.Noņem no tiem papīru, un sagriez kūku gabalos.
15.Pasniedz pie tējas. Labu apetīti!