Deserts, kas kūst mutē “Strausa ola”

edzive

Krēmīgs deserts ar neparastu nosaukumu – “Strausa ola”. Lai arī šķiet, ka tas ir sarežģīti pagatavojams, tā nemaz nav. Arī sastāvdaļas ir vienkāršas un viegli pieejamas. Deserta divas galvenās sastāvdaļas ir saldais krējums un apelsīni.

Pirmais slānis – saldā krējuma daļa

  • 800 ml pilnpiena;
  • 75 g kukurūzas ciete;
  • 100 g cukura;
  • 1 vaniļas paciņa
  • Apkaisīšanai kokosriekru skaidiņas.

Otrais slānis – apelsīni

  • 1 l apelsīnu sulas;
  • 75 g kukurūzas cietes;
  • 80 g cukura.

Pagatavošana

  1. Divos dažādos katliņos sajauciet saldā krējuma un apelsīna daļas sastāvdaļas. Katru krēmu vāriet līdz biezai konsistencei (saldā krējuma daļu pēc uzvārīšanās aptuveni 2 – 3 minūtes, apelsīnu 5 – 6 minūtes).
  2. Apaļā bļodā lejiet saldā krējuma maisījumu un tieši pa vidu lejiet apelsīnu masu. Neko nemaisiet!!! Apsedziet un ļaujiet atdzist.
  3. Kad masa sacietē, lieciet to uz skaista šķīvja un apkaisiet ar kokosrieksta skaidiņām!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More