Katrs šefpavārs sapņo par kulinārijas šedevra radīšanu, kura pagatavošana neaizņem daudz laika, bet garša pārsteidz visus. Lai pagatavotu šo desertu, vajadzēs tikai 15 minūtes.
Sastāvdaļas
- Šķīstošā kafija – 30g
- Vāross ūdens – 70ml
- Svaigais siers – 230g
- Kondensētais piens – 75g
- Cepumi – ”Dāmu pirkstiņi” vai ”Selga”
- Kakao – 10g
Lasi arī: Īsta Ņujorkas siera kūka ar zīdainu tekstūru un vieglu citrona garšu
Pagatavošana
Kafiju uzvāra un atdzesē. Siltā kafijā uz pāris sekundēm iemērc cepumus, tā lai tie piesūcas ar kafiju. Svaigo sieru un kondensēto pienu sakuļ ar blenderi. Gatavai masai jābūt viendabīgai un jāatgādina biezu krējumu. Siltā kafijā uz pāris sekundēm iemērc cepumus, tā lai tie piesūcas ar kafiju. Izliek cepumus traukā, kurā pasniegsiet kūku. Cepumus nosmērē ar krēmu, liek nākamo kārtu ar izmērcētiem cepumiem un atkal krēmu. Pēdējo cepumu kārtu arī nosmērē ar krēmu un apkaisa ar kakao vai dekorē pēc savas izvēles. Gatavo kūku liek ledusskapī uz vismaz vienu stundu vai vislabāk uz visu nakti.
Cepumu vietā var ņemt gatavos biskvītus tik, lai varētu sagriezt piecās plāksnēs jeb tik, cik kārtas gribēsiet.