Sviestmaizes ”apgrieztās” – sastāvs parasts, bet garša brīnišķīga! Kurš pagaršojis, tas nebeidz jūsmot

edzive

Pat parastas sviestmaizes var kļūt par dekoru svētku galdam. Šī ”piramīdas” izskatās neierasti un oriģināli, bet gatavojas ātri un viegli. Pildījumā var likt visu, ko vēlaties – desu, šķiņķi, saceptu vistas fileju. 

Sastāvdaļas

  • Tostermaize – 6gb
  • Svaigi gurķi – 2gb
  • Svaigais vai kausētais siers – 150-200g
  • Desa, šķiņkis vai gatava vistas fileja – 120g
  • Sezama sēklas – 2 ēd. kar. 
  • Zaļumi

Pagatavošana

Maizes šķēlēm uzmanīgi nogriež garoziņas. 3 šķēles apsmērē ar sieru un apkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem, liek virsū sagrieztu desu vai gaļu. Atlikušās trīs šķēles vienkārši apsmērē ar sieru. Saliek šķēles kopā tā, lai pildījums paliek šķēlēm pa vidu. Virsu arī nosmērē ar sieru. 

Gurķus sagriež ļoti plānās sloksnēs gareniski. Izmanto dārzeņu griezēju. Pārklāj ar sloksnēm maizītes tā, lai gurķis ir pāri malām. Apgriež šo ”konstrukciju” uz pārtikas plēves. Otru pusi arī apsmērē ar sieru un pārklāj ar gurķa sloksnītēm. Gurķu gali, kas nokarājas no maizītes – nogriež no abām pusēm. Ietin maizītes pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 15-20 minūtēm. 

Noņem plēvi un pārgriež maizītes pa diagonāli. No vienas maizītes sanāks divi trīsstūri. Maliņas viegli apsmērē ar sieru un apkaisa ar sezama sēkliņām.

Gatavs! Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More