Plovs ir ļoti populārs un nebūt ne tik vienkārši pagatavojams ēdiens. Turklāt dažādās virtuvēs šim ēdienam ir atšķirīgas pagatavošanas tehnikas. Turklāt ikviens tic, ka viņa plova versija ir vispareizākā! Piedāvāsim jums recepti, kas pārsteigs arī mājsaimnieces, kuru ikdienas gatavošanā plovs ir rutīna. Virtuve ir brīnišķīga vieta, kurā ļauties radošiem eksperimentiem. Arī ģimene priecāsies, ja viņiem piedāvās kaut ko daudz viegkāku un citādāku.
Sastāvdaļas
- 600g maltas liellopa gaļas
- 350g rīsu
- 2 sīpoli
- 2 burkāni
- dažas ķiploku daiviņas
- 1 vesels ķiploks
- 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
- šķipsna ķimeņu
- sāls un pipari pēc garšas
- ūdens
Lasi arī: Etiķa pielietošana ikdienā. Būsi pārsteigts, ko var izdarīt ar tā palīdzību
Pagatavošana
Vispirms nomizo burkānus un sarīvē uz smalkas rīves, tad tos samaisa ar malto gaļu un pievieno garšvielas. Rokas iesmērē ar saulespuķu eļļu un veido gaļas bumbiņas. Tad gaļas bumbiņas pannā apcep.
Tajā pašā panna apcep sīpolus, kas sagriezti gredzenos.
Tad dārezeņu un liek katla apakšā, pasautē 10 minūtes. Tad liek pa virsu gaļu un ber pa virsu rīsus. Uzlej ūdeni tā, lai šķidrums būtu nedaudz vairāk par katla saturu. Svarīgi, ka pirms tam rīsus noskalojiet ar siltu ūdeni!
Tad katla centrā liek veselo ķiploka galviņu un vāra uz vidējas uguns līdz rīsi gatavi.