Šašliku ir jāmarinē tikai tā: nekādu kefīru, minerālūdeni un vīnu – maksimāli vienkārši un garšīgi

edzive

Vārds ”šašliks” ir Krimas tatāru vārda ”šišliks” sagrozījums – kaut kas uz iesma. noteikt, kurā valstī šis ēdiens ir radies, nav iespējams. Vēl pirmatnējie cilvēki, iegūstot uguni, gatavoja nomedīto dzīvnieku gaļu uz uguns. Šodien, pirms piknika, pirmām kārtām izlemj, kurš iemarinēs gaļu. Jā – pikniks bez šašlika – velti patērēts laiks. Ja ir paredzēts pikniks, iemarinējiet gaļu pēc dotās receptes! Jums patiks! 

Sastāvdaļas: 

Pagatavošana: 

Attīra fileju no plēvēm, sagriež porciju gabaliņos.

нарезать мясо

Sagriež ribiņas gabaliņos – vienā gabaliņā viena ribiņa.

как нарезать мясо

Gabaliņiem nav jābūt maziņiem un plāniem, jo tad gaļa ātrāk izžūst un apēst sulīgu šašliku vairs nesanāks.

нарезать мясо

Gaļu no visām pusēm ierīvē ar garšvielām.

как мариновать мясо

Sīpolus notīra un sagriež pusgredzenos. Ieber sīpolus maisiņā un labi saspaida.

как замариновать мясо

Turpat pievieno gaļu un vēlreiz visu labi samaisa. Maisiņu aizsien un liek ledusskapī uz 24 stundām. Pēc diennakts gaļu var likt uz iesmiem un cept. 

хоровац

Runā, ka labam šašlikam nevajag neko citu, kā labu gaļu un garšvielas. Vairāk neko. Nav obligāti marinēt kefīrā, vīnā vai minerālūdenī. ja gaļa būs pareizi pagatavota, tā būs sulīga, garšīga un maiga. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More