Kā saoutots olas baltums ar cukuru var pārvērsties pat vienreizēju garšu? To mums var atklāt Austrijā iecienītā recepte! Šī tradicionālā recepte ir nākusi no Zalcburgas, jo atgādina trīs sniegotus kalnus. Desertu visbiežāk pasniedz ar dzērveņu sīrupu un krējumu, tomēr ar ogām var variēt.
Sastāvdaļas
- 100 g cukura
- 5 olas
- 50 g avenes
- 2 ēdamkarote milti
- 1 ēdamkarote ciete
- 0,5 tējkarote vaniļas
- rīvēta citrona miziņa
- 0,5 tējkrote cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- pūdercukurs dekorēšanai
Mērcei
- 50 g aveņu
- 40 ml saldā krējuma
- 10 g cukura
Pagatavošana
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Jums būs nepieciešami 5 olu baltumi un 3 olu dzeltenumi. Olu baltumus puto, pievieno šķipsniņu sāls un putojot cukuru.
Atsevišķā traukā olu dzeltenumiem pievieno rīvētu citrona miziņu un vaniļu. Visu labi samaisa un lēni pievieno olbaltuma masai, līdz tā ir biezas konsistences. Tad pievieno miltus, cieti un cepamo pulveri. Visu lēni iecilā ar silikona lāpstiņu.
Cepamo trauku ieeļļo ar nelielu sviesta gabaliņu un tad pusi masas lej traukā 3 daļās. Virsū vienmērīgi izklāj avenes.
Desertu liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 20 minūtēm. Pievērsiet uzmanību tam, lai deserts būtu zeltainā krāsē, bet ne pārāk brūns. Ja pārāk strauji tie paliek brūni, tad pazeminiet krāsns temperatūru. Turklāt līdz procesa beigām NEDRĪKST atvērt cepeškrāsni, pretējā gadījumā deserts iekritīs.
Kamēr deserts cepās, pagatavo aveņu mērci. Atsevišķā traukā avenes samīca ar dakšiņu, pievieno saldo krējumu un cukuru un sakuļ līdz putukrējuma konsistencei.
Gatavo desertu pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz ar aveņu mērci.