Spilgta, oranža, garšīga – labākā uzkoda Ziemassvētkiem! Salāti mandarīna formā neprasa daudz laika un daudz sastāvdaļu. Izskatās efektīvi un svinīgi – neatstās nevienu vienaldzīgu!
Sastāvdaļas:
- Burkāni – 3gb
- Vistas fileja – 300g
- Olas – 3gb
- Kausēts siers – 140g
- Majonēze – 2 ēd. kar.
- Ķiploki – 2 daiviņas
- Zaļumi – 10g
Pagatavošana:
Sagatavo visas sastāvdaļas. Burkānus nomazgā, notīra un uzvāra. tas aizņems ap 50 minūtes. iesaka ņemt nelielus burkānus, jo tie ātrāk uzvārīsies. Kamēr burkāni dziest, gatavo pildījumu. Uzvāra olas, nomizo un sarīvē uz smalkas rīves. kausēto sieru arī sarīvē uz smalkas rīves. Dziļā traukā savieno olas un sieru. Uzvāra vistas fileju. Labāk izvēlēties atdzesētu, bet ne saldētu fileju. Tad tā pēc vārīšanas saglabās garšu un sulīgumu. nedaudz pasālītā un karstā ūdenī liek fileju un vāra 30-40 minūtes. Vārīšanas ilgums atkarīgs no gabalu lieluma. Gatavo fileju atdzesē un sasmalcina. Vislabāk to darīt ar blenderi. Sasmalcināto vistu pievieno olu – siera masai. Pievieno majonēzi un labi samaisa. Lai salāti nebūtu šķidri un pie formēšanas netecētu, pievieno pavisam maz majonēzes. Atdzisušos burkānus sarīvē uz smalkas rīves. Ar smalki sarīvētu burkānu būs vieglāk formēt salātus. Uz pārtikas plēves liek ēdamkaroti burkānu un izlīdzina plānā kārtā. No salātu maisījuma izveido bumbiņu un liek uz burkāniem. Ar plēves palīdzību apņem bumbiņu ar burkāniem. Ar roku palīdzību izveido mandarīna formu. gatavo mandarīnu liek uz servējamā trauka. Tā veido mandarīnus no visām sastāvdaļām. Dekorē ar zaļumiem. Iesaka ņemt bazilika lapiņas, jo tās vairāk atgādina mandarīnu lapas. Skaisti izskatīsies uz svētku galda! Garšos kopā ar kartupeļu biezeni vai ar vārītiem rīsiem. Labu apetīti!