Cūkas stilbs ķīniešu gaumē, vārīta savā sulā, atšķiras ar tumšu piesātinātu krāsu, raksturīgu garšu, maigumu. Pasniedz gan karstā veidā, gan aukstā. Jāsaglabā augsta buljona koncentrācija, jāsagaida brīdis, kad gaļa atdalīsies no kaula. Sojas mērces daudzums atkarīgs no sāls daudzuma tajā – mēģiniet, garšojiet.
Sastāvdaļas:
- Cūkas stilbi – 1700g
- Ķiploki – 1-2gb
- Sīpoli – 1-2gb
- Medus vai cukurs – 1-2 ēd. kar.
- Sojas mērce – 190ml
- Sāls
- Pipari
- Ingvers
Pagatavošana:
Cūkas stilbu iegriež no visām pusēm, lai aromāti un garšas var iesūkties dziļi.
Liek vārošā ūdenī un vēlreiz uzvāra. Ja vajag – noņemiet putas. Vāra vienu stundu.
Tad pievieno sojas mērci, medu vai cukuru, sīpolus, ķiplokus un garšvielas. Uz vidējas uguns vāra stilbus vēl divas stundas. Pagaršojiet buljonu, regulējiet garšu pēc savām vēlmēm. Var pieliet priekš skābuma rīsu etiķi vai skābu sulu. Kauls viegli atdalās no gaļas. Pasniedz veselu stilbu vai sagriež gabaliņos priekš zupas. Labu apetīti!