Kartupeļi cepeškrāsnī armēņu gaumē: garšīgas vakariņas visai ģimenei

edzive

Kartupeļi, kas gatavoti pēc šīs receptes sanāk ļoti maigi, bet siera garoziņa piedos ēdienam neatkārtojamu garšu. Ēdiens gatavojas ātri un nav vajadzīgas nekādas papildus iemaņas. 

Sastāvdaļas: 

Pagatavošana: 

Pagatavošanai vajadzēs 1 stundu un no dotajām sastāvdaļām sanāks 3 porcijas. Kartupeļus nomizo, nomazgā un liek uz salvetes lai pilnībā nožūst. Garšvielas var izvēlēties kādas kuram labāk patīk. Kad kartupeļi nožuvuši, tos sagriež apaļās šķēlītēs, liek dziļā traukā. Izvēlētās garšvielas pievieno sālim, pipariem un eļļai, kārtīgi samaisa. Pēc vēlēšanās var pievienot ķiplokus, kas izspiesti caur ķiploku spiedi. Iegūto garšvielu maisījumu pievieno kartupeļiem un kārtīgi samaisa. Garšvielām ir vienmērīgi jāpārklāj kartupeļi. Pēc samaisīšanas kartupeļus atstāj ievilkties uz 5-10 minūtēm. 

Lasi arī: Vāram bietes un piecu minūšu laikā pārvēršam garlaicīgu dārzeni salātos, kurus visi gribēs vēl un vēl

Kartupeļus liek pa kārtām cepamajā formā. Cep cepeškrāsnī 190 grādos 40 minūtes. Uz gatavošanas beigām vajag pārbaudīt kartupeļu gatavību. Tas būs atkarīgs no kartupeļu šķirnes. Kad kartupeļi tūlīt, tūlīt būs gatavi, tos apkaisa ar rīvētu sieru. Cep vēl 2-3 minūtes, līdz siers izkusis. Šādi pagatavoti kartupeļi garšos visiem, jo ir maigi un ar izsmalcinātu garšu. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More