Kā pagatavot vistu sirsniņas gruzīnu gaumē: aromāts visus aicinās uz virtuvi jau pārkāpjot pār slieksni

edzive

Dodoties uz veikalu pēc gaļas, daudzas jaunās saimniece vispirms pērk filejas, spārniņus un stilbiņus. Uz kuņģīšu un sirsniņu pusi dāmas pat neskatās, bet veltīgi. No šiem subproduktiem var pagatavot super garšīgu ēdienu, kas pārspēs pat fileju ar visgaršīgāko mērci. 

Padalīsimies ar recepti apceptām sirsniņām gruzīnu gaumē. 

Sastāvdaļas: 

  • Vistu sirdis – 500g
  • Sīpoli – 80g
  • Granātābols – 0,25 gb
  • Ķiploki – 10g
  • Sāls – 1 tējk. 
  • Pipari – 0,3 tējk. 
  • Koriandrs – 0,3 tējk. 
  • Kinza – 5g
  • Eļļa – 2 ēd. kar. 
  • Ūdens – 100ml
  • Sviests – 30g

Pagatavošana: 

Nomazgā un smalki sagriež kinzu, sīpolu un ķiploku notīra un sasmalcina. Sīpolu apcep eļļā uz karstas pannas līdz kļūst caurspīdīgs. Pievieno ķiploku un apcep sastāvdaļas vēl minūti. Pannā liek nomazgātas vistu sirdis, uzber sāli, piparus, koriandru un visu kārtīgi samaisa. Pielej ūdeni, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns 20 minūtes. Minūti pirms gatavošanas beigām, pannā pievieno sviestu, izkausē to un apkaisa ēdienu ar svaigu kinzu. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More