Garšīgi dārzeņu salāti ziemai

edzive

Kā saka, labi ziemot tam, kas par to padomāja vasarā un rudenī. Piedāvājumā sātīga, koša dārzeņu uzkoda, kas ziemā garšos vēl labāk. 

Sastāvdaļas: 

  • Pupiņas – 2 glāzes
  • Baklažāni – 5gb
  • Paprika – 5gb
  • Čili pipars – 1gb
  • Sīpols – 2gb
  • Burkāni – 3gb
  • Tomāti – 1kg
  • Ķiploki – 1gb
  • Pētersīļi – pēc garšas
  • Koriandrs – 2 tējk. 
  • Sāls – pēc garšas
  • Cukurs – pēc garšas
  • Etiķis – 0,25 glāzes

Pagatavošana: 

Iepriekš izmērcē pupiņas, pēc novāra līdz gatavas. Baklažānus un papriku sagriež nelielos gabaliņos, bet sīpolus – pusgredzenos.

салат на зиму

Burkānus sarīvē uz vidēja rupjuma rīves, zaļumus un ķiplokus sasmalcina. Tomātus izmaļ gaļasmašīnā. Sīpolus apcep līdz kļūst caurspīdīgi, pievieno burkānus. Pasautē un tad pievieno tomātu masu. Dziļā traukā liek papriku un baklažānus un aplej ar sīpolu – tomātu sautējumu, sautē tos vairāk kā pusstundu līdz baklažāni gatavi.

салат с баклажанами

Pievieno gatavās pupiņas un zaļumus, koriandru un sāli. Vēl pievieno mazliet cukura un vāra salātus vēl 5-7 minūtes, kamēr pupiņas uzsūks visas garšas. Etiķi pievieno pa vienai karotei, maisot un garšojot katru reizi. Orientējieties pēc savas garšas. Liek salātus sterilizētās burkās, ja plānojiet turēt salātus līdz ziemai. Aizvāko vēl karstus un ietin segā. Gatavs ēdiens būs pēc 3-4 dienām. Labu apetīti! 

фасоль на зиму

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More