Želeja no krējuma un kakao. Vienkārša recepte desertam ”Zebra”

edzive

Deserts ”Zebra” ir mēreni salds, kas lieliski papildinās kafijas tasīti. Pasniegts skaistā traukā, dekorēts ar šokolādi, ogām vai piparmētru lapiņām, tas būs lielisks papildinājums svētku galdam. Recepte ir vienkārša un pagatavošana neaizņems daudz laika, bet vienaldzīgus neatstās ne pieaugušos, ne bērnus. 

Sastāvdaļas

  • Krējums – 400g
  • Želatīns – 20g
  • Cukurs – 2/3 glāzes
  • Kakao pulveris – 2 ēd. kar. 
  • Dekorēšanai – kafijas pupiņas, šokolāde tumšā vai piena, ogas vai piparmētru lapiņas. 

Pagatavošana

Sāk ar želatīna atšķaidīšanu. Lai deserts kārtīgi saželētu, ir jāseko instrukcijai uz želatīna paciņas. Šo desertu var gatavot gan no piena, gan no krējuma. Krējumu labāk ņemt biezāku, tad tas labāk sabiezēs. Labāk ar zemu tauku saturu – 10-15 % , lai deserts nesanāk pārāk sātīgs un smags. Krējumam pievieno cukuru un samaisa. 
Uzbriedušais želatīns jāliek ūdens peldē un jāizkausē. Lēnām jāpielej krējumam un kārtīgi jāsamaisa. Iegūto maisījumu sadala divās daļās. Kakao pulveri pievieno vienai želejas krējuma porcijai, samaisa. ”Svītrainumu” var iegūt dažādos veidos. Visvieglākais veids ir liet pa kārtām balto un brūno masu. Lej sākot ar pašu vidiņu iepriekšējā kārtā. Pēdējā kārtā ar naža vai zobu bakstāmā palīdzību var izveidot rakstiņu. Nedaudz vairāk laika aizņems, ja gribēsiet izveidot kārtas. Pusi trauka piepilda ar balto masu un liek saldētavā uz 10-15 minūtēm. Tad lej kakao masu. Abos gadījumos želeja sastings ledusskapī 1-1.5 stundu laikā. Dekorē pēc vēlēšanās – ar šokolādi, ogām vai piparmētru lapiņām. 
Gatavot un pasniegt želeju var deserta trauciņos vai formā ar noņemamām malām. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More