Pērkot veikalā iebiezināto pienu bieži vien tas ir pas saldu, par biezu vai par šķidru. Kur tad ir noslēpums, kāpēc mājās var uzvārīt biezu, ne pārāk saldu un zīdainu iebiezināto pienu?
Pirmkārt! – Pienu ņem pēc iespējas treknāku.
Otrkārt! – Ņem trauku ar platu dibenu, lai šķidrums ātrāk un vienmērīgāk iztvaiko un veidojas iebiezinātais piens.
Sastāvdaļas
- Piens – 1.1l
- Cukurs – 200-250g
Ja piens nav pietiekami trekns, tad var pievienot krējumu 15-20%. Proporcijā – 900ml piena un 200ml krējuma. No tā iebiezinātais piens būs zīdains un mīksts.
Lasi arī: Virtuļi bez rauga
Pagatavošana
Platā katliņā lej pienu, pieber cukuru un kārtīgi samaisa.
Liek uz lielas uguns un karsē līdz vārīšanās temperatūrai. Kad sāk vārīties, tad uguni samazina uz vidēju un vāra ik pa laikam pamaisot.
Kad iebiezinātais piens sāks burbuļot (apmēram pēc 40 minūtēm), tad var ņemt nost no uguns. Lai iebiezinātais piens būtu viendabīgs, to izlej caur sietu vai sakuļ ar blenderi.