Arvien vairāk māmiņu saldumus un uzkodas saviem bērniem gatavo pašas. Garšīga un veselīga augļu marmelāde būs lieliska alternatīva veikalos nopērkamajai sintētikai. Turklāt šo marmelādi varēsiet pagatavot visu gadu, jo šie augļi pieejami ne tikai sezonāli. Kivi desertam piešķir patīkamu skābumu, kas lieliski līdzsvarojas ar banānu saldumu.
Sastāvdaļas
- 2 kivi
- 2 banāni
- 40ml ūdens
- 1 tējk. medus
- 10g agara pulveris
- kokosriekstu skaidiņas pēc garšas
Pagatavošana
Augļus nomizo un sasmalcina ar blenderi līdz viendabīgai masai. Agara pulveri izšķīdina ūdenī. Masu ielej katliņā un uzvāra, tad pievieno agara pulveri, kārtīgi samaisa un vāra uz lēnas uguns 2 – 3 minūtes. Tad masu noņem no uguns, pievieno medu. Masu ielej traukā, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī atdzesēties. Gatavo marmelādi sagriež kubiņos un pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.