Pagatavot brīnišķīgu desertu dažiem šķitīs kā neiespējamā misija! Gribas lai tas ir ne tikai skaists un gards, bet arīdzan vērtīgs. Piedāvājam Jums 7 desertu receptes, kas būs ne tikai gardas, bet uzturvērtībā būs noderīgas gan pieaugušajiem, gan bērniem.
Augļu deserts
Sastāvdaļas
- 1 bumbieris
- 1 apelsīns
- 1 ābols
- 1 banāns
- 1 plombīra saldējums
- 2 cepumi
- 1 ēdamkarote krējuma
- 1 ēdamkarote kondensētā piena
Pagatavošana
Augļus sagriež mazos gabalos. Saldējumu samaisa ar sasmalcinātu cepumu gabaliņiem. Samaisa krējumu ar kondensēto pienu. Deserta trauciņos kārto augļus pa kārtām un katrai kārtai pa vidu liek saldējuma kārtiņu. Pa virsu desertam lej saldo krējuma mērci. Liek ledusskapī atdzesēties 20 minūtes, bet pēc tam uzreiz pasniedz.
Banānu karameles deserts
Sastāvdaļas
- 2 banāni
- 175g cukura
- 50g kartupeļu cietes
- 600ml piena
- 2 olas
- 100g saldā krējuma
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 10 saldi cepumiņi vai krekeri
- karameļu mērce
- aerosolveida putukrējums
Pagatavošana
Lai pagatavotu krēmu, sakuļ olas. Atsevišķā katliņā sajauc 150g cukura, mazliet sāls un cieti. Pakāpeniski pievieno pienu un nepārtraukti maisot, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai līdz masa sabiezē. Tad dažas karotes masas pievieno sakultajām olām, samaisa un lēni pievieno katliņa saturam. Ļauj visam pavārīties aptuveni 1 minūti. Tad krēmu noņem no uguns, pievieno 2 ēdamkarotes saldo krējumu un vaniļas cukuru. Atdzesē istabas temperatūrā.
Cepumus sadrupina mazos gabaliņos un samaisa ar atlikušo saldo krējumu un 1 ēdamkaroti cukura. Iegūto masu vienmērīgā slāni izklāj uz cepešpannas (iepriekš izklāta ar cepamo papīru) un cep 10 – 12 minūtes 175 grādu temperatūrā, līdz veidojas zeltaina garoziņa un pēcāk atdzesē.
Deserta trauciņos visu kārto sekojošā secībā: 2 ēdamkarotes cepumu drupatu, krēma slānis, pāris banānu šķēles, putukrējuma slānis un virspusē nedaudz drupatas un karameles krēma. Desertu var pasniegt uzreiz, kā arī atdzesēt ledusskapī vismaz 3 stundas.
Biezpiens šokolādē
Sastāvdaļas
- 250g biezpiena
- 100g šokolādes
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 kivi
- 50g ķiršu
Pagatavošana
Šokolādi izkausē ūdens peldē un ar mazas silikonu veidnītnes ieziež ar silto šokolādi. Ņemiet vērā, ka slānis nedrīkst būt pārāk plāns un tad formiņas lieciet saldētavā. Smalki sagriež augļus un biezpienu samaisa ar cukuru, ja vēlaties iegūt viendabīgāku masu, tad biezpienu var sablenderēt. Izņem no saldētavas silikona formiņas un pilda tajās augļus un biezpienu, tad ar silikona lāpstiņu uzsmētē šokolādi uz biezpiena un atkal liek saldētavā līdz šokolāde ir sacietējusi.
Biezpiena deserts
Sastāvdaļas
- 300g biezpiena
- 150g krējuma
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarote želatīna
- 1 apelsīna
- 1 banāns
- 1 kivi
Pagatavošana
Biezpienu sajauc ar krējumu un cukuru un sablenderē līdz viendabīgai masai. Augļus sagriež nelielos gabaliņos. Uzvāra 100ml ūdens, nedaudz atdzesē un izšķīdina tajā želatīnu, nepārtraukti maisot. Tad iemaisa biezpienā un kārtīgi samaisa. Keksa formu izklāj ār pārtikas plēvi un kārto tajā augļu un biezpiena kārtas. Pēdējam jābūt biezpiena slānim. Desertu atstāj ledusskapī 1 – 2 stundas.
Augļi zefīra krēmā
Sastāvdaļas
- 2 – 3 zefīri
- 200ml 20% saldā krējuma
- 200g zemeņu
- 200g kivi
- 20g šokolādes
Pagatavošana
Zefīrus sagriež mazos gabaliņos un kopā ar saldo krējumu sablenderē. Zemenes un kivi sagriež mazos gabaliņos. Deserta trauciņu apakšā liek zemeņu slāni, pārlej ar zefīra krēmu, tad kivi slānis un atkal zefīra krēms. Dekorē ar sarīvētu šokolādi. Var pasniegt uzreiz vai 1 stundu atdzesēt ledusskapī.
Biezpiena deserts ar cepumiem
Sastāvdaļas
- 20 saldie cepumi
- 1 tējkarote želatīna
- 400g biezpiena
- 200ml saldā krējuma
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Pagatavošana
Želatīnu ieliek aukstā ūdenī, ļauj uzbriest un pēc tam mazliet pasilda. Saldo krējumu kopā ar cukuru sakuļ un pēc tam pievieno želatīnu un samaisa ar biezpienu. Cepumus kārto nelielā traukā, tad virsū smērē krēmu un pēdējā slāni atkal liek cepumus. Biezpienam var pievienot žāvētus augļus, marmelādi utt.
Šokolādes biezpiena deserts
Sastāvdaļas
- 400g biezpiena
- 100ml piena
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 2 tējkarotes medus
- 20f želatīna
Pagatavošana
Želatīnu izšķīdina aukstā ūdens glāzē un atstāj 30 – 40 minūtes. Pēc tam liek uz nelielas uguns un uzsilda. Pienu, piezbienu, kakao un medu sabledenderē līdz viendabīgai masai. Pievieno želatīnu un kārtīgi samaisa. Biezpiena masu pilda silikona formā un liek ledusskapī līdz masa ir pilnībā sastingusi. Desertu pasniedz kopā ar ievārījumu vai siltu šokolādi.