5 salāti bez majonēzes

edzive

Sieviešu loģika citreiz ir intriģējoša – sākumā mēs ievērojam drastiskas diētas, ierobežojam saldumu patēriņu, atsakāmies no aromātiskām smalkmaizītēm, lai ideāli izskatītos. Bet kas notiek pēc tam? Dažnedažādus ēdienus pārsātinām ar majonēzi. Parasti pēc šādas izēšanās nākas tievēt vēl intensīvāk un pazaudētie kilogrami atgriežas ar dubultu sparu. Kāpēc gan mocīt sevi, ja ir pieteikoši daudz un dažādas salātu receptes, kuras ir garšīgas un nav treknas. Lūk, piecas oriģinālas salātu receptes, kuras var pasniegt gan ikdienā, gan svētkos!

Viegli salāti ar vistu un granātābolu

салат с курицей и гранатом фото

Sastāvdaļas

  • 2 novārīti vistu šķiņķi;
  • 1 granātābols;
  • 1 ēdamkarote citronu sulas;
  • 1 saišķis ar pētersīļiem;
  • 2 sīpoli;
  • Sāls pēc garšas;
  • Pipari pēc garšas.

Pagatavošana

Attīriet vistu no ādas un kauliem un sagrieziet mazos kubiciņos. Sagrieziet sīpolus ripās un apcepiet uz pannas. Attīriet granātābolu un sakapājiet pētersīļus. Samaisiet visas sastāvdaļas, tad pievienojiet cotronu sulu, sāli un piparus.

Krabju nūjiņu salāti ar šampinjoniem

салат с крабовыми палочками без майонеза снимок

Sastāvdaļas

  • 200 g šampinjonu;
  • 200 g krabju nūjiņas;
  • 1 burkāns;
  • 1 sīpols;
  • 1 bundža konservētas kukurūzas;
  • Lapu salāti;
  • Saulespuķu eļļa.

Pagatavošana

Nomazgājiet un sagrieziet šampinjonus, sasmalciniet sīpolu un apcepiet saulespuķu eļļā. Tad uz pannas pievienojiet sarīvētu burkānu, kā arī sāli un piparus. Kubiņos sagriež krabju nūjiņas, lieciet klāt uz pannas apceptos sīpolus, sēnes un burkānus, pievienojiet konservētu kukurūzu un labi visu samaisiet. Dekorējiet ar salātu lapām.

“Grieķu” salāti

греческий салат изображение

Sastāvdaļas

  • 2 paprikas;
  • 3 tomāti;
  • 5 svaigie gurķi;
  • Sarkanais sīpols;
  • 150 g fetas siera;
  • Melnās olīvas;
  • 1 ēdamkarote citronu sulas;
  • 2 ķiploku daivas;
  • Sāls pēc garšas;
  • Melnie pipari pēc garšas;
  • Pustējkarote oregano;
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas.

Pagatavošana

Kubikos sagrieziet papriku, tomātus, gurķus. Riņķos sagriež sīpolu un lieciet visu salātu bļodā. Lai pagatavotu mērci, ķilplokus izspiež caur ķiploku spiedi, pieber sāli, piparus, citronu sulu un samaisa visu kopā ar olīveļļu. Uzlabojiet garšu pievienojot oregano. Mērci lej uz dārzeņiem, tad sagriež kubos fetas sieru, kārto uz dārzeņiem un apkaisa ar olīvām.

Kāpostu salāti ar granātboliem

салат с капустой и гранатом фото

Sastāvdaļas

  • Pusgalviņa sarkanā kāposta;
  • Pusgalviņas ķīnas kāposta;
  • 1 saisķis ar dillēm;
  • Pusgranātābols;
  • Saulespuķu eļļa;
  • 2 ēdamkarotes vīna etiķa;
  • 1 ķiploku daiva;
  • Sāls pēc garšas.

Pagatavošana

Sakapājiet kāpostus un leiciet dziļā bļodā, pievienojiet sakapātas dilles un attīrītu granātābolu. Saspiediet ķiploku un sajauciet ar vīna etiķi, eļļu un sāli. Tad ar mērci aplejiet salātus, visu labi samaisiet un pa virsu kaisiet granātābola sēkliņas.

Kāpostu salāti ar apelsīniem

салат с капустой и апельсинами изображение

Sastāvdaļas

  • 3 burkāni;
  • 1 apelsīns;
  • Puse citrona;
  • 3 āboli;
  • 400 g ķīnas kāposta;
  • Saulespuķu eļļa pēc garšas;
  • Sāls pēc garšas.

Pagatavošana

Smalki sagrieziet kāpostu, attīriet apelsīnu un katrai davai jānoņem plēve, tad jāsagriež lielos gabalos. Nomizo ābolus un sagriež salmiņos un pievieno citronu sulu. Visu samaisa. Pievieno uz rupjas rīves sarīvētus burkānus un salātus aplej ar saulespuķu eļļu.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More