Armēņu valodā vārds “tsitzak” nozīmē paprika. Tradicionāli tiek izmantota zaļā paprika un pikantais ēdiens tiek pasniegts kopā ar gaļu – visidēlākāk šī uzkoda saderēs ar šašliku. Šai receptei uzmanība ir jāpievērš sagataves procesam, jo tas ir ļoti svarīgs, lai viss izdotots gards!
Sastāvdaļas
- Zaļā paprika 4kg
- ķiploki 100g
- melnie pipapri 17gab.
- Lauru lapas 10gab.
- Ūdens 5 l
- Sāls 280g
Pagatavošana
Pāris dienas pirms gatavošanas paprikā ar zobu bakstāmo vai dakšu saduriet mazus caurumiņus. Un lieciet lielā traukā, lai tā pāris dienas pastāv.
![как приготовить цицак](https://sovkusom.ru/wp-content/uploads/recepty/c/cicak/1.jpg)
Kad sāciet papriku gatavot, vispirms jāuzvāra sālījums – sāli izšķīdina ūdenī, ķiploku sagriež plānās šķēlītēs un liek vārīties uz uguns.
![рецепт цицака](https://sovkusom.ru/wp-content/uploads/recepty/c/cicak/2.jpg)
Tad traukā, kuram pēc tam var uzlikt vāku, kārto papriku un pa vidam ieliek nedaudz ķiploka, pāris lauru lapas un piparus. Piepildiet trauku līdz augšai.
![армянский цицак](https://sovkusom.ru/wp-content/uploads/recepty/c/cicak/3.jpg)
Aplejiet piparus ar sālījumu un turiet uzkodu istabas temperatūrā līdz piparis ir ieguvis dzeltenīgu nokrāsu. Process var aizņemt 2 – 5 dienas (atkarīgs no temperatūras).