Jā, es atšifrēju visu virsrakstā. Šo salātu daudzpusība slēpjas tajā, ka tie ir ļoti garšīgi un ilgi pēc to ēšanas saglabājas sāta sajūta. Lieliski ne tikai ikdienai, bet arī svētku galdam. Turklāt daudzām saimniecēm ir vēl kāds būtisks faktors gatavošanā – lai recepte nebūtu ļoti sarežģīta!
Gatavošanas laiks: manā gadījumā 15 minūtes. Grūtības pakāpe: viss ir vienkārši, bez īpašām problēmām. Un atcerieties, ka ar šo salātu sastāvdaļām var improvizēt!
Sastāvdaļas:
- Kāposti – 70 g;
- Burkāni – 70 g;
- Desa – 70 g;
- Zaļie zirnīši – 70 g;
- Pētersīļi;
- Sāls un garšvielas;
- Jogurts.
Pagatavošana:
Nomazgājiet kāpostgalvu. Man vislabāk garšo jaunie kāposti – tie ir mīksti un gardi! Ņem platu, asu nazi un mēģina kāpostu sakapāt tik smalki, cik sanāk.
Nomizo burkānu un sarīvē.
Šajos salātos var būt jebkura desa. Tomēr es visvairāk šos salātus gatavoju no gaļas, piemēram, lielisks olblatumvielu avots būs tītara gaļa šķēlēs. Šoreiz gan man nebija gaļas, tāpēc salātos lieku desu.
Šajā posmā es nolēmu salātus sajaukt, jo šķita, ka neko vairs nevajag. Bet bez nākamās sastāvdaļas salāti nebūtu tik garšīgi. Šo pavasara salātu pagatavošanai gribētos svaigus zirņus, bet šoreiz pa rokai bija konservēti zirnīši.
Tad sasmalcina pētersīļus vai citus zaļumus.
Viss gatavs. Salātus liek bļodā, pievieno dabīgo jogurtu (grieķu, turku u.c.) un samaisa. Pievieno sāli, iecienītākās garšvielas. Man patīk mazliet, mazliet pievienot Dižonas sinepes un citronu sulu. Labu apetīti!