Ja gribat pārsteigt viesus, pagatavojiet salātus ar vistu, bieti un žāvētām plūmēm ”Roze”. Recepte nav sarežģīta. Daži padomi – kūpinātu vistu izvēlieties bez dzelteniem plankumiem, gaļai jābūt vienmērīgi rozā, tas nozīmē, ka gaļa ir svaiga. Majonēzi var samaisīt ar biezu jogurtu vienādās proporcijās. Pēc vēlēšanās var pievienot riekstus, kurus pirms tam nedaudz apcep.
Sastāvdaļas:
- Kūpināta vista – 250g
- Biete – 1gb
- Burkāns – 1gb
- Kartupeļi – 2gb
- Olas – 2gb
- Žāvētas plūmes bez kauliņiem – 30g
- Cietais siers – 80g
- Majonēze
- Sāls
Pagatavošana:
Salātu trauku izsmērē ar eļļu vai izklāj ar pārtikas plēvi. Pirmajā kārtā liek rīvētas vārītas olas. Apsmērē ar majonēzi. Otrajā kārtā liek sarīvētu vārītu burkānu un arī apsmērē ar majonēzi. Trešajā kārtā liek rīvētu vārītu kartupeli. Uzber sāli un apsmērē ar majonēzi. Žāvētās plūmes aplej ar vārošu ūdeni uz pāris minūtēm. Pēc tam sagriež gabaliņos un izliek uz salātiem. Kā pēdējā kārta ir sagriezta kūpināta vista.
Apsmērē ar plānu majonēzes kārtiņu. Ar strauju kustību apgriež bļodu uz šķīvja. Virspusi apsmērē ar mazliet majonēzes. Dekorē ar vārītu bieti, kas sagriezta kā rozes ziedlapiņas. Labu apetīti!