Salāti “Ozolītis” ar vistas gaļu, šampinjoniem un sieru

edzive

Salāti “Ozolītis” skaisti izskatīsies uz jebkura svētku galda, un variet būt pārliecināti, ka tie garšos visiem. Tie ir ātri pagatavojami, sastāvdaļas savstarpēji ļoti labi saskan un papildina viena otru. Salātiem tiek pievienota vārīta vistas fileja, taču šo gaļas veidu var aizstāt arī ar citu, piemēram, tītara fileju. No sēnēm labāk būtu izvēlēties šampinjonus, bet derēs arī austersēnes vai meža sēnītes, ar kurām salāti izdosies ļoti aromātiski un neatkārtojami  pēc garšas. Vislabāk salātus “Ozolītis” ir ieteicams  pasniegt pēc tam, kad tie pusstundu ir pastāvējuši ledusskapī, jo tad visiem produktiem būs vienāda temperatūra, un majonēze būs labāk ievilkusies. 

Sastāvdaļas

  • Vistas fileja   70-100 g
  • Olas – 2 gab.
  • Šampinjoni – 2 gab.
  • Cietais siers – 30 g
  • Sāls – 3 šķipsniņas
  • Pipari – 1 šķipsniņa
  • Majonēze – 0,5 ēdamkar.

Pagatavošana

1.Vispirms mazos kubiņos sagrieziet cieto sieru.

2.Varītu vistas fileju saplēsiet ar rokām vai vienkārši sagrieziet. Ja gaļa jēla, tad to nomazgājiet, ielieciet katliņā un aplejiet ar ūdeni. Pievienojiet šķipsniņu sāls un vāriet 30 minūtes. Iepriekš to var sagriezt gabalos, tā gaļa izvārīsies ātrāk.

3.Ielieciet bļodiņā gaļu un sagriezto sieru.

4.Sēnes apcepiet eļļā uz pannas. Iepriekš tās nomazgājiet un sagrieziet kubiņos. Neaizmirstiet tām pievienot sāli.

5.Pievienojiet ceptās sēnes bļodiņā pie pārējiem produktiem. Centieties. lai tajos nebūtu eļļas. 

6.Tagad sagrieziet kubiņos olas.

7.Pievienojiet tās pārējiem produktiem.

8.Pielieciet sāli, piparus, majonēzi.

9.Visu kārtīgi samaisiet.

10.Tagad uz šķīvja izklājiet salātu lapu, uzlieciet salātu veidošanas riņķi. Salieciet tajā gatavos salātus.

11.Noņemiet riņķi. Lūk, salāti “Ozolītis” ir gatavi!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More