Pagatavosim spilgtus salātus ar žāvētām plūmēm un riekstiem, kas lieliski piestāvēs jebkuram svētku galdam.
Sastāvdaļas:
- Bietes – 2gb
- Burkāns – 1gb
- Žāvētas plūmes – 70g
- Cietais siers – 100g
- Ķiploki – 2 daiviņas
- Vistas fileja – 250g
- Valrieksti – 80g
- Sāls
- Majonēze
Pagatavošana:
Bietes un burkānus nomazgā un liek vārīties. Sarīvē sieru uz rupjas rīves.
Izvārītos dārzeņus atdzesē, nomizo un sarīvē uz rupjas rīves. Plūmes liek traukā un aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm. Pēc tam izliek uz papīra dvieļa un nožāvē, tad sasmalcina. Ķiploku sagriež plānās šķēlītes, valriekstus sasmalcina.
Vistas fileju sagriež nelielās sloksnītēs un apcep uz pannas līdz zeltainai krāsai. Gatavošanas laikā uzber sāli. Tagad atliek sakārtot salātus.
Pirmajā kārtā liek pusi no bietēm, tad vistu, tad apkaisa ar riekstiem.
Tālāk liek majonēzi, burkānu un sieru, tad atkal majonēzi. Noslēgumā liek plūmes, atlikušo bieti un ķiploku, pievieno vēl vienu kārtu majonēzi un dekorē salātus ar svaigiem zaļumiem. Pirms pasniegšanas vajadzētu salātus paturēt stundu ledusskapī.
Labu apetīti!