Salāti ”Čingishans”, pēc kuriem viesi ”Siļķei kažokā” pat nepieskarsies. Salāti ar žāvētām plūmēm un riekstiem

edzive

Pagatavosim spilgtus salātus ar žāvētām plūmēm un riekstiem, kas lieliski piestāvēs jebkuram svētku galdam. 

Sastāvdaļas:

  • Bietes – 2gb
  • Burkāns – 1gb
  • Žāvētas plūmes – 70g
  • Cietais siers – 100g
  • Ķiploki – 2 daiviņas
  • Vistas fileja – 250g
  • Valrieksti – 80g
  • Sāls
  • Majonēze

Pagatavošana: 

Bietes un burkānus nomazgā un liek vārīties. Sarīvē sieru uz rupjas rīves.

салат чингисхан с курицей

Izvārītos dārzeņus atdzesē, nomizo un sarīvē uz rupjas rīves. Plūmes liek traukā un aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm. Pēc tam izliek uz papīra dvieļa un nožāvē, tad sasmalcina. Ķiploku sagriež plānās šķēlītes, valriekstus sasmalcina. 

салат с черносливом и орехами слоями
салат с черносливом и орехами грецкими

Vistas fileju sagriež nelielās sloksnītēs un apcep uz pannas līdz zeltainai krāsai. Gatavošanas laikā uzber sāli. Tagad atliek sakārtot salātus.

свекольный салат с черносливом и орехами

Pirmajā kārtā liek pusi no bietēm, tad vistu, tad apkaisa ar riekstiem.

салат с черносливом орехами и курицей

Tālāk liek majonēzi, burkānu un sieru, tad atkal majonēzi. Noslēgumā liek plūmes, atlikušo bieti un ķiploku, pievieno vēl vienu kārtu majonēzi un dekorē salātus ar svaigiem zaļumiem. Pirms pasniegšanas vajadzētu salātus paturēt stundu ledusskapī.

салат с черносливом слоеный

Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More