Šo recepti atradu vecā žurnālā, kurā bija arī stāsts par to, ka salāti “Pasažieris” 60. gados bija ļoti populārs ēdiens vilcienu restorānos. Patiesība vai nē, bet salāti ir ļoti garšīgi, turklāt sātīgi. Sastāvdaļas ir ļoti vienkāršas un pieejamas, bet salāti lieliski iederēsies arī svētku galdā.
Sastāvdaļas
- 400 vistas vai liellopa aknas
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 2 marinēti gurķi
- 2 ēdamkarotes miltu
- 2 ēdamkarotes miltu
- majonēze
- sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Aknas apviļā miltos un apcep sviestā, līdz tās ir gatavas. Atstāj atdzesēties.
Sīpolus sagriež plānos pusgredzenos un burkānus sarīvē uz rīves. Tad sīpolus kopā ar burkāniem apcep uz pannas, līdz tie ir zeltaini brūni. Kamēr burkāni un sīpoli atdziest, marinētos gurķus sagriež salmiņos. Atdzisušo aknu gaļu arī sagriež salmiņos. Dārzeņus, marinētos gurķus un aknas liek dziļā traukā un pievieno nelielu daudzumu majonēzes. Salātus labi samaisa, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Voilā! Labu apetīti!