Sastāvdaļas
– tostermaize
– olīveļļa
– 2 vistas filejas
– romiešu salātu lapas
– ķiploka daiva
– 3 anšovu filejas
– ķirštomātiņi
– Parmas siers
– 1 olas baltums
– svaiga citrona sula
– 1 tējkarote baltvīna etiķa
– 1/4 tējkarote Dižonas sinepes
– sāls pipari pēc garšas
Pagatavošana
Bļodā sajauc olas baltumus ar citrona sulu, baltvīna etiķi un Dižonas sinepēm.
Visu samaisi līdz baltai viendabīgai masai.
Pēc tam lēnām pievieno olīveļļu, līdz masa iegūst biezāku konsistenci.
Pievieno sāli pēc garšas.
Vistas fileju apber ar garšvielām, olīveļļu un cep cepeškrāsnī līdz gatavs 180 °C temperatūrā 20 minūtes.
Tostermaizes šķēles sagriez vidēja izmēra kubiņos, sajauc ar olīveļļu un pārkaisi ar sāli.
Liek cepties krāsnī 160°C temperatūrā 10 minūtes.
Salātu lapas saplēs lielos gabalos un ieliec bļodā, pievieno grauzdiņus, ķirštomātiņus un pagatavo mērci.
Visu samaisi un liec uz šķīvja, virsū liec sagrieztu vistas fileju un pārrīvē pāri Parmas sieru.