Vistu sirdis ar kartupeļiem podiņos

edzive

Podiņi ir tādi virtuves trauki, kuros var pagatavot burtiski katru ēdienu. Turklāt tas sanāks ne vien neticami gards, bet arī ļoti veselīgs. Šodien mēs jums piedāvājam recepti vistu sirdīm ar kartupeļiem podiņos. Pastāv vairāki vistu subproduktu pagatavošanas varianti. Esam izvēlējušies vienkāršākos, ātrāk pagatavojamos un visgaršīgākos.

Ēdieni, kas pagatavoti podiņos, ļoti labi iederas gan ikdienas maltītē, gan arī svētku reizēs. Un vēl viens labums ir tas, ka jums nenāksies stundām ilgi rosīties pie plīts un pastāvīgi sekot procesam. Ēdiens gatavojas patstāvīgi, un jūsu līdzdalība nav nepieciešama, bet tas ievērojami ietaupa jūsu laiku.


Vistu sirdis ar kartupeļiem un sēnēm

Ļoti garšīgas vistu sirdis ar kartupeļiem un sēnēm sanāk gatavotas tieši podiņos. Pat nepieredzējusi saimniece ar to tiks galā, jo vajadzēs tikai sagatavot nepieciešamās sastāvdaļas, salikt tās traukos un ievietot cepeškrāsnī. Galvenais ir pareizi izvēlēties kvalitatīvus produktus un sagatavot tos gatavošanas procesam.

Lai pagatavotu vistu sirdis ar kartupeļiem un sēnēm, vispirms ir jāiegādājas subprodukti. Pieredzējušas saimnieces iesaka labāk pirkt svaigas, nevis saldētas vistu sirdis. Ja pie svaigām tomēr nav izdevies tikt, tad saldētie subprodukti ir jāatkausē tikai istabas temperatūrā.

Sastāvdaļas:

  • 10 kartupeļi
  • 520 g vistu siržu
  • 120 ml ūdens
  • 8-12 gab. svaigu šampinjonu
  • šķipsniņa sāls
  • saulespuķu eļļa
  • 2 ēd.kar. krējuma
  • 2 ēd.kar. majonēzes
  • paliela diļļu buntīte
  • melnie maltie pipari un garšvielas pēc garšas
  • 2 ķiploku daiviņas

Pagatavošana:

Svaigus šampinjonus nomazgājam un nosusinām papīra dvielī. Sausām sēnēm nogriežam kātiņus, bet cepurītes pārgriežam uz pusēm vai četrās daļās.

Vistu sirdis kārtīgi nomazgājam un pārgriežam uz pusēm. Kartupeļus nomazgājam, nomizojam un sagriežam nelielos kubiņos.

Ķiplokus nomizojam un sasmalcinām. Svaigos zaļumus smalki sakapājam. Atsevišķā traukā samaisām majonēzi, dilles, krējumu, sāli, ķiplokus, melnos maltos piparus un ūdeni.

Sākam kārtot podiņu. Tā dibenā ielejam vienu tējkaroti eļļas. Pirmā būs kartupeļu kārta. Visu apjomu sadalām divās daļās, bet ieliekam tikai vienu. Nākamā sastāvdaļa būs no gaļas. Tad sēnes un atkal kartupeļi (otrā daļa). Starp kārtām pēc vēlēšanās var piebērt sāli.

Visas sastāvdaļās pārlejam ar krējuma-majonēzes maisījumu. Uzliekam vāku. Liekam cepeškrāsnī uz 75 minūtēm 290 grādu temperatūrā.


Ar dārzeņiem

Ja sēnes jums negaršo, var pagatavot brīnumgardas vistu sirdis ar dārzeņiem. var izmantot jebkuras sastāvdaļas. Mēs receptē uzskaitīsim tikai dažus no produktiem, taču jūs vienmēr varat to mainīt vai papildināt.

Gatavošanai var ņemt tos produktus, kas atrodami jūsu ledusskapī. Turklāt šim ēdienam ļoti labi noderēs arī saldētie dārzeņi, kurus var nopirkt jebkurā lielveikalā.

Sastāvdaļas:

  • 280 g vistu siržu
  • šķipsniņa sāls
  • 3 ēd. kar. majonēzes
  • 4 kartupeļi
  • 3 ķiploka daiviņas
  • burkāns
  • 3 tomāti
  • sīpols
  • melnie maltie pipari
  • ūdens
  •  svaigi zaļumi pēc izvēles
  • saulespuķu eļļa

Gatavošana:

Vistu sirdis nomazgājam un sagriežam gabalos, vārām sāļā ūdenī 25 minūtes. Pa šo laiku sagatavojam dārzeņus. Kartupeļus nomizojam un sagriežam nelielos kubiņos. Burkānu notīrām un sarīvējam uz rupjās rīves, sīpolu sasmalcinām. Ķiplokus nomizojam un izspiežam caur ķiploku spiedi. Tomātus vienkārši sagriežam lielās šķēlēs.

Jāatceras, ka cietus, pēc savas struktūras stingrus dārzeņus vēlams sagriezt pēc iespējas smalkāk, tad tie labāk gatavosies. Bet tādus dārzeņus, kā piemēram, tomātus labāk griez pēc iespējas lielākos gabalos, lai tie nezaudētu savu sulīgumu un formu.

Kartupeļus, tāpat kā sirdis, liekam sālītā ūdenī un vārām 5 minūtes. Ja mums ir pietiekami daudz laika, ko varam veltīt gatavošanas procesam, tad varam iepriekš arī nevārīt dārzeņus un subproduktus. Taču, ja tomēr laika nav daudz un ‘’ciemiņi jau klauvē pie durvīm’’, tad sastāvdaļas iepriekš labāk novārīt, tā samazinot podiņu cepeškrāsnī pavadīto laiku.

Nelielā trauciņā samaisām garšvielas, sasmalcinātus ķiplokus, sakapātos zaļumus, sāli un majonēzi. Liekam dārzeņus podiņos, bet pēc tam pārlejam ar maisījumu. Liekam cepeškrāsnī un gatavojam vistu sirdis ar dārzeņiem 25-35 minūtes 170-180 grādu temperatūrā.


Vistu sirdis ar sieru un kartupeļiem

Pagatavosim vēl vienu vienkāršu, taču ļoti garšīgu un ātru ēdienu, kas neatstās vienaldzīgu nevienu ciemiņu. Pagatavošanai būs nepieciešami saldēti subprodukti, kā arī kvalitatīvs cietais siers. Šī recepte ļauj variēt sastāvdaļas, tāpēc var pievienot arī citus produktus pēc saviem ieskatiem.

Sastāvdaļas:

  • 220 g vistu siržu
  • šķipsniņa sāls
  • ūdens
  • 2 ēd.kar. majonēzes
  • 4 kartupeļi
  • 1 burkāns
  • lociņi
  • melnie maltie pipari
  • zaļumi
  • 80 g siera

Pagatavošana:

Vistu subproduktus nomazgājam uz pārgriežam uz pusēm. Nevārīsim tos, bet liksim uzreiz podiņos. Sirdīm var vienkārši uzbērt nedaudz sāls un melno malto piparu.

Tagad par dārzeņiem. Kartupeļus nomizojam un sagriežam nelielos kubiņos. Burkānus sarīvējam uz rupjās rīves. Lociņus sagriežam diezgan smalki, tāpat arī zaļumus. Sieru sarīvējam uz jebkādas rīves, jo tas tāpat izkusīs.

Mazā pialā samaisām majonēzi, sāli, ūdeni, garšvielas, ķiplokus un lociņus. Liekam sirdis ar kartupeļiem un burkāniem podiņos, pārlejam majonēzes maisījumu. Gatavojam cepeškrāsnī 190 grādu temperatūrā 35 minūtes. Dažas minūtes pirms gatavošanas beigām, pievienojam rīvēto sieru, turpinām gatavot cepeškrāsnī vēl 5 līdz 7 minūtes. Un…ēdiens ir gatavs!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More