Ko pagatavot sievai vakariņās: vienkāršas garšīgu ēdienu receptes

edzive

Nevariet izdomāt, ko pagatavot sievai vakariņās? Protams, ir sarežģīti izvēlēties, ja recepšu ir tik ļoti daudz. Taču neuztraucieties, šajā rakstā mēģināsim noskaidrot, kā izskatās garšīgas vakariņas sievai.

Visi piedāvātie ēdieni ir ļoti izmeklēti un gardi, un to pagatavošana ir visai vienkārša un neaizņems daudz jūsu laika. Visticamāk, ka jūs tos diez vai kādreiz būsiet gatavojuši, taču tas nekas, receptes jums palīdzēs pagatavot patiesi labas un kārdinošas vakariņas.


Kartupeļu biezzupa ar bekonu

Sastāvdaļas:

  • 2 vidēja izmēra kartupeļi
  • sīpols
  • bekons – ap 200-300 g
  • 1 gl. piena
  • 200 g cietā siera
  • sviests 50 g
  • garšvielas pēc izvēles
  • dilles un lociņi

Vispirms sagriežam bekonu nelielos kubiņos. Pēc tam to ieliekam traukā, kurā gatavosim, un pievienojam norādīto sviesta daudzumu. Bekonam ir jāsutinās uz nelielas uguns.

Kamēr gatavojas bekons, ir jāsagatavo sīpoli. Tos nomizojam un smalki sagriežam. Kad katliņa saturs ir gatavs, izliekam to uz neliela šķīvja. Tad tajā pašā katliņa ieberam sagrieztos sīpolus. Tie ir jāapcep līdz zeltainai garoziņai 5-10 min. Sīpoli ir noteikti jāuzmana, lai tie nekļūst melni, jo tas var sabojāt garšu.

Tālāk mizojam kartupeļus un sagriežam tos nelielos kubiņos. Kad sīpoli gandrīz gatavi, tiem pievienojam kartupeļus. Pēc tam pielejam ūdeni tā, lai tas pārklātu visus kartupeļus.

Kad katliņa saturs sāk vārīties, mums tajā jāielej nepieciešamais piena daudzums, bet pēc tam jāpieber iepriekš sarīvētais siers.

Kad visas sastāvdaļas būs izvārījušās, maisījumu atdzesējam. Pēc tam zupu ielejam blenderī un sasmalcinām līdz viendabīgai konsistencei. Ja masa sanāk pārāk bieza, atšķaidām to ar vārītu ūdeni. Pieberam sāli, piparus, un zupa gatava!

Ja jums interesē, ko pagatavot savai gaidībās esošajai sievai, tad šis variants ir tieši jums. Pirmkārt, šī zupa ir ļoti sātīga un, otrkārt, tā satur ne mazums produktu, kas ir ļoti veselīgi grūtniecības laikā. Jūsu otrā pusīte būs apmierināta.


Pildīti makaroni cepeškrāsnī

Ko pagatavot sievai vakariņās, ja zupu vārīt nav vēlēšanās? Optimāls variants būs makaroni, kurus var pildīt un izcept cepeškrāsnī. Tātad, kas mums būs vajadzīgs?

  • makaroni lielu gliemežvāku formā – apmēram 30 gabali,
  • maltā gaļa – 300 g,
  • sīpols – 1 gab.,
  • ūdens – 300 ml,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • cietais siers – 150-200 g,
  • 2 lielas karotes tomātu mērces vai pastas.

Sākam gatavot. Vispirms nomizojam sīpolu un smalki sagriežam. Tas tiks pievienots maltajai gaļai. samaisām abas sastāvdaļas dziļā bļodā. Pieberam sāli un piparus. Kārtīgi visu samaisām, lai sāls un pipari vienmērīgi sadalītos pa visu malto gaļu.

Tālāk ņemam glāzi ar visu norādīto ūdens daudzumu. Tam pievienojam pusēdamkaroti sāls, tomātu pastu. Kārtīgi samaisām, līdz iegūstam viendabīgu masu.

Pēc tam ņemam mūsu makaronus un vārām kā parasti. Tiem vajadzētu būt gandrīz gataviem (stingriem). Pārejam pie to pildīšanas. Katru gliemežvāku piepildām ar maltās gaļas masu.

Kad tas izdarīts, kārtojam makaronus uz cepešpannas un pārlejam ar pagatavoto sāls un tomātu pastas maisījumu. Tad liekam makaronus cepeškrāsnī uz pusstundu 180 grādu temperatūrā. Pirms izņemšanas uzberam tiem vēl iepriekš sarīvēto sieru un atstājam vēl pāris minūtes gatavoties, līdz siers izkūst.

Nebūs jālauza galva par to, ko pagatavot sievai vakariņās, ja pagatavosiet šo ēdienu. Tas ir ļoti sātīgs un gards!


Itāliešu salāti ar makaroniem un šķiņķi

Šis ir vēl viens vakariņu ēdiena variants, ko pagatavot mīļotajai sievai. Būs nepieciešams:

  • cietais siers – 250 g
  • šķiņķis – 200 g
  • olīvas bez kauliņiem – 50 g
  • jebkādas formas makaroni
  • 2 tomāti
  • 1 paprika
  • sāls un pipari pēc garšas
  • zaļumi

Būs arī jāpagatavo mērce makaroniem. Būs nepieciešams:

  • olīveļļa – 80 g
  • ķiploki – 2 daiviņas
  • citrona sula – 60 g

Ja vēlaties pārsteigt sievu, tas šis ēdiens jums palīdzēs, jo tas ir visai neierasts.

Vispirms sagriežam sieru un šķiņķi tievās strēmelēs. Nomazgātus tomātus pārgriežam uz pusēm un tad katru pusi vēlreiz uz pusēm. Pēc tam smalki sagriežam papriku.

Izvārām makaronus, līdz tie gandrīz gatavi, un pārliekam kādā citā ērtā traukā, pa virsu uzberam visus sagatavotos dārzeņus, kā arī šķiņķi un sieru. Pievienojam sāli un piparus.

Tālāk pārejam pie mērces. Sasmalcinātus ķiplokus samaisām ar eļļu un citronu sulu. Ar iegūto šķidrumu aplejam salātus. Beigās salātus var dekorēt ar olīvām un zaļumiem. To darām pirms pasniegšanas.

Tagad jūs ziniet, kādas vakariņas pasniegt sievai!


Spageti ar vistu un dārzeņiem

Vēl viens garšīgu vakariņu variants – spageti. Būs nepieciešams:

  • spageti – 1 pac.
  • vistas krūtiņa – 2 gab.
  • selerija – 1 gab.
  • paprika – 1 gab.
  • čilli pipars – 1 gab.
  • sīpols
  • ķiploks – 1 daiviņa
  • ingvers (var saknes gabaliņu un var arī kaltēto)
  • lociņi
  • kinza, dilles
  • olīveļļa – 4 ēd.kar.
  • sojas mērce – 4 ēd.kar.
  • pākšu pupiņas – 200 g
  • burkāns – 1 gab.
  • sāls, pipari pēc garšas

Ja jūs ilgi gudrojat, ko pagatavot sievai vakariņās, varat pagatavot šos garšīgos spageti. Vispirms mums jāsagatavo krūtiņa. Nomazgājam to un nosusinām ar papīra dvieli.

Pēc tam izvārām spageti sālsūdenī, kam pievienojam arī olīveļļu. Vārām, līdz makaroni gandrīz gatavi.

Atgriežamies pie krūtiņas. To sagriežam strēmelēs un apcepam olīveļļā līdz brūnganai garoziņai.

Tad pārejam pie sīpoliem, kuru sagriežam ne pārāk smalki. To pašu izdarām arī ar ķiplokiem un ingveru (ja iegādāta sakne nevis garšviela). Visas sastāvdaļas pievienojam gaļai uz pannas. samaisām un pievienojam vēl burkānus un selerijas, kas iepriekš sagrieztas pusapļos.

Tagad kārta paprikai un čilli pipariem. Sagriežam tos salmiņos un arī liekam pannā.

Ja pākšu pupiņas jums ir saldētā veidā, tās nav jāatkausē. Tās uzreiz var likt pie pārējiem produktiem pannā. Visu kārtīgi samaisām.

Tagad zaļumi. Dilles, lociņus un kinzu smalki sagriežam un ieberam pannā.

Kad maisījums gandrīz gatavs, pievienojam tam spageti. Kārtīgi visu samaisām un pievienojam sojas mērci. Pēc 3-5 minūtēm spageti būs jau gatavi. Var celt galdā.

Darbs izskatās apjomīgs, taču patiesībā to visu var paveikt 20 minūtēs, ja visi produkti ir iegādāti jau iepriekš.


Fahita ar vistu un pupiņām

Fahita ir ļoti oriģināls ēdiens. To pagatavojot, jūs vairs neminēsiet, ko pasniegt sievai vakariņās. Būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • paprika – 3 gab.
  • vistas fileja – ne mazāk par 1 kg
  • čilli pipari – 4 gab.
  • 2 bundžiņas pupiņas mērcē
  • sāls un pipari pēc garšas

Šo ēdienu var pagatavot itin vienkārši! Vispirms uz pannas apcepam salmiņos sagrieztu papriku. Tai pievienojam sagrieztu vistas fileju. Maisījumu apcepam līdz brūnganai garoziņai. Pēc tam pievienojam sāli un jau iepriekš sagatavotus čilli piparus. Ilgi negaidām un uzreiz aiz pipariem  beram klāt pupiņas. 

Uz vidējas liesmas sautējam ēdienu 10 minūtes. kad pasniegsiet šo ēdienu, neaizmirstiet par lavašu un krējumu. Tie palīdzēs atklāt šī ēdiena patieso garšu.


Musaka ar kartupeļiem

Musaka gan varētu kļūt par jūsu sievas iecienītāko ēdienu!

Sastāvdaļas:

  • maltā gaļa – 750 g
  • divi sīpoli
  • kartupeļi – 700 g
  • 3-4 tomāti
  • 1 gl. piena
  • 1 ola
  • kviešu milti – 2 ēd,kar.
  • augu eļļa
  • cietais siers – ap 100 g
  • melnie un sarkanie pipari pēc garšas
  • sāls pēc garšas

Vispirms sasmalcinām sīpolus. Sagriežam tomātus. Pannā ielejam eļļu un apcepam tajā sīpolus. Tas prasīs apmēram 2 minūtes.

Sīpoliem pievienojam malto gaļu, tad piparus, sāli un sagrieztos tomātus. Maisījumu gatavojam 20 minūtes uz vidējas liesmas. Tad ķeramies pie kartupeļiem. Tos nomizojam un sagriežam plānos apļos. Pannu atbrīvojam no maltās gaļas un nedaudz apcepam tajā kartupeļus. Pievienojam sāli un piparus.

Pēc tam uzkarsējam cepeškrāsni. Sagatavojam cepešpannu. Liekam tajā pusi maltās gaļas masas, bet virsū kartupeļus. Beigās pa virsu liekam atlikušo malto gaļu. Pievienojam pusglāzi ūdens.

Liekam cepeškrāsnī un cepam uz vidējas liesmas apmēram pusstundu. Uzmanām ēdiena gatavību.

Tas vēl nav viss! Uz pannas uzberam miltus un nedaudz tos apžāvējam. Tad sarīvējam sieru, bet vēl neliekam klāt. Pievienojam pienu un vārām 5 minūtes, pastāvīgi maisot. Tad sakuļam vienu olu. Pievienojam to atdzisušai mērcei un pieberam pusi rīvētā siera.

Kad ēdiens cepeškrāsnī gatavs, pārlejam to ar mērci. Pa virsu uzberam atlikušo sieru dekorēšanai. ieliekam cepešpannu atpakaļ krāsnī un cepam tik ilgi, līdz siers kļūst brūngans.

Lūk, kas jāgatavo sievai vakariņās! Viņa jums būs ļoti pateicīga.


Kartupeļu njoki tomātu mērcē

Sastāvdaļas:

  • ar mizu vārīti kartupeļi – 0,5 kg
  • 2 burkāni
  • kviešu milti – 180 g
  • 2 bazilika zariņi
  • olīveļļa – 3 ēd.kar.
  • 2 olas
  • melnie pipari un sāls pēc garšas
  • tomāti savā sulā – 2 bundžiņas

Vispirms pagatavojam kartupeļu biezeni. Pievienojam tam miltus un iepriekš sakultas olas. Kārtīgi izmaisām visu, līdz veidojas viendabīga masa bez kunkuļiem.

Sadalām mīklu nelielās bumbiņās (topošie njoki). Tie būs jāvāra, nevis jācep. ūdeni sālām jau iepriekš.

Burkānus sagriežam strēmelītēs uz apcepam, līdz tie kļūst mīksti. Pēc tam tomātiem pievienojam garšvielas un liekam klāt pie burkāniem.

Pēc tam uz pergamenta liekam daļu tomātu maisījuma, pa virsu liekam njoki, un tad atkal uzlejam  tomātu masu. Virsū uzberam sasmalcinātu baziliku. Ēdienu ietinam pergamentā un ievietojam cepeškrāsnī uz 15 minūtēm.


Kartupeļu gratēns ar dārzeņiem un Sulguni sieru

Mums vajadzēs:

  • kartupeļi – 5-6 gab.
  • 1 tomāts
  • 1 paprika
  • puravi – pēc garšas
  • salds krējums – 1 glāze
  • siers Sulguni – ap 100 g
  • muskatrieksts, smaržīgie pipari, sāls – viss pēc garšas

Vispirms visus dārzeņus smalki sagriežam. Saldo krējumu samaisām ar garšvielām un sāli. Sieru sarīvējam.

Uzkarsējam cepeškrāsni. Uz cepešpannas kārtās liekam kartupeļus (pusi no visa daudzuma), sīpolu kārtu, paprikas kārtu (pusi daudzuma), tomātu kārtu (arī pusi). pa virsu uzberam pusi rīvētā siera un pusi saldā krējuma. Tad visas kārtas atkārtojam.

Ēdienu cepam apmēram 10 minūtes. Sākumā 180 grādu temperatūrā, pēc tam to pazeminām līdz 150 grādiem un cepam vēl 15 minūtes.


Stikla nūdeles ar vistu un dārzeņiem

Kas nepieciešams stikla nūdelēm?

  • Vistas fileja – 0,5 kg
  • 200 g stikla nūdeļu
  • puskilograms pākšu pupiņu
  • 2 sīpoli
  • 1 burkāns
  • 1 paprika
  • rīsu etiķis, sojas mērce – pa 50 ml
  • sāls, pipari, ķiploki pēc garšas

Sagriežam fileju un liekam uz pannas. Apcepam to ar garšvielām un sagrieztiem sīpoliem.

Pēc tam pagatavojam stikla nūdeles. Parasti uz iepakojuma ir rakstīta pagatavošanas pamācība, to tad arī ievērosim.

Pēc tam sagriežam papriku. Sarīvējam burkānus un izvārām pupiņas. Pēc tam pupiņas liekam uz pannas, tām pievienojam papriku, burkānus un cepam visu līdz gatavībai. Neaizmirstam pielikt sāli un piparus!

Pēc tam visu samaisām vienā bļodā un pa virsu uzlejam etiķi un sojas mērci. Ēdienam ir jāpastāv vismaz stundu. Pēc tam tas ir gatavs ēšanai!


Toskānas pīrāgs ar kabačiem un sieru

Un tā, šodien pēdējā recepte – tas ir gardais Toskānas pīrāgs!

Mums būs vajadzīgi:

  • kabači – 350 g
  • cietais siers – 100 g
  • lociņi
  • ķiploka daiviņa
  • 3 olas
  • 100 ml piena
  • 80 ml ūdens
  • milti – 160 g
  • sāls pēc garšas

Traukā sakuļam olas ar sāli. Tad sajaucam ūdeni ar pienu un pielejam olām. Tad pieberam norādīto daudzumu miltu. Visu kārtīgi samaisām. Pēc tam smalki sagriežam kabačus (vai sarīvējam) un pievienojam masai. To pašu darām ar sieru. kad maisījums gatavs, uzlejam to uz cepešpannas, kas ieziesta ar sviestu. Pīrāgs cepsies pusstundu. Un labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More