Sautēti makaroni ar gaļu tatāru gaumē – tradicionāla recepte

edzive

Klasiskie makaroni savienojumā ar gaļu – tas ir ideāls variants vienkārša un garšīga pusdienu ēdiena pagatavošanai. Piedāvājam jums pagatavot sautētus makaronus ar gaļu tatāru gaumē.

Tatāru virtuve jau izsenis ir slavena ar saviem treknajiem un sātīgajiem ēdieniem, jo klejotāju tautas dzīvesveids prasa daudz spēka un veselības. Galvenās tatāru virtuves sastāvdaļas ir gaļa, graudaugi un dārzeņi.

Visi tatāru siltie ēdieni tradicionāli tiek gatavoti no jēra gaļas. Taču derēs arī cita – liellopu, vistas, cūkgaļa vai medījuma gaļa.

Lai pagatavotu garšīgus sautētos makaronus ar gaļu, izvēlieties makaronus, uz kuru iepakojuma ir norādīta A grupa – tas nozīmē, ka tie ir izgatavoti no cietajām kviešu šķirnēm. Tādi makaroni neizšķīst un nezaudē savu formu, bet tas ir ļoti svarīgi, ceļot ēdienu galdā.

Sastāvdaļas:

  • 300-400 g teļa gaļas mīkstuma vai jebkuras citas gaļas
  • 300-400 g makaronu
  • 2-3 sīpoli
  • 2-3 burkāni
  • 1 tomāts vai 2 karotes tomātu pastas
  • augu eļļa
  • ķiploki, zaļumi, sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Šī recepte ir visai vienkārša. Visērtāk būs gatavot mazā katliņā, taču derēs arī lielais katls ar biezu dibenu un vidēji augstām malām.

Sagatavojam visas sastāvdaļas:

  • gaļu sagriežam vidēja lieluma gabaliņos,
  • burkānus – aplīšos vai lielos salmiņos,
  • sīpolus sakapājam lielos kubiņos,
  • ķiplokus sasmalcinām, pievienojam nedaudz sāls un saspaidām putrveidīgā masā.

Gaļu kopā ar sīpoliem apcepam eļļā no visām pusēm līdz brūnganai garoziņai. Pēc tam pievienojam burkānus, tomātu pastu, ķiploku masu, sāli, piparus un samaisām. Cepam uz vidējas uguns, līdz burkāni iegūst karameļu nokrāsu. Var pievienot nedaudz ūdens.

Kad burkāni ir gandrīz gatavi, pa virsu uzberam makaronus, pieberam sāli un uzlejam virsū karstu vārītu ūdeni tā, lai katla saturu tas pārklātu par 1,5 – 2 cm.

Sautējam zem vāka ap 20 min., līdz makaroni gatavi. Sekojam ūdens daudzumam – ja tā trūkst, nedaudz pielejam. Pēc tam visu kārtīgi samaisām, uzberam smalki sakapātus zaļumus un atstājam zem vāka vēl pasautēties 5-10 minūtes uz mazas uguns vai pavisam izslēgtas plīts.

Pasniegšana

Lai makaroni ar gaļu izskatītos glītāk, pasniedziet tos plakanos šķīvjos ar platām sānu apmalītēm. Uzlieciet ēdienu šķīvja vidū nelielā pauguriņā. Platās sānu apmalītes neļaus makaroniem nejauši noslīdēt no šķīvja. Var izmantot lielos uzkodu šķīvjus ar uzliektām malām.

Ja ēdiens ir pagatavots to jēra gaļas, tad traukus pirms pasniegšanas kārtīgi sasildiet, jo jēra tauki mēdz ļoti ātri atdzist.

Dekorēšanai un kā papildinājums ēdienam derēs vārītu paipalu olu pusītes, tomātiņi cherry, marinētas melnās olīvas vai siera salmiņi.

Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More