Torte “Eklers” – iespējams, pati gardākā fotorecepte

edzive

Šī būs viena no gardākajām tortes “Eklers” versijām, ko būsiet mēģinājuši. Tā gatavojas no vārītā krēma ar plombīra garšu. Tā lieliski izskatīsiet un garšos uz jebkura svētku galda, turklāt recepte ir gana vienkārša, lai tās gatavošana jums nesagādātu galvassāpes. Torti var dekorēt pēc sirds patikas, bet mēs iesakām šokolādes “restīti” un mandeļu ziedlapiņas.

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 150g milti
  • 100g sviests
  • 5 olas
  • 125ml piens
  • 125ml ūdens
  • 1 tējkarote cukura
  • šķipsna sāls

Krēmam:

  • 20% krējums – 300ml
  • 120g cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu (ar kaudzi)
  • 1 ola
  • Krēmsiers – 300g
  • Sviests – 200g
  • Pūdercukurs – 50g

Pagatavošana

Sagatavojam produktus mīklai.

Katliņā lej ūdeni, pienu, sāli un cukuru. Pievieno sviestu.

Katliņu liek uz uguns un visu uzvāra. Pievieno miltus.

Ar lāpstiņu aktīvi maisa mīklu un karsē 1 munūti, līdz mīkla ir viendabīga.

Mīklu pārliek citā traukā un minūtes 7 – 10 atdzesē.

Pa vienai pievieno olas un samikserē.

Cepamās plātes izmērā 30×30 pārklāj ar pergamenta papīru. Mīklu sadala divās daļās un izlīdzina uz pannas ar lāpstiņu.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem un cep aptuveni 10 minūtes, tad temperatūru samazina līdz 200 grādiem un cep vēl 15 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltaini brūna. Cepšanas laikā neatveriet cepeškrāsni!

Gatavo krēmu. Katliņā samaisa skābo krējumu, cukuru, miltus un olas. Visu samikserē un liek uz uguns. No ledusskapja izņem sviestu un krēmsieru.

Krēmu uzkarsē un nepārtraukti maisa līdz tas sabiezē.

Tad krēmu liek traukā un pilnībā atdzesē.

Tad krēmam pievieno pūdercukuru un mikserē aptuveni 3 minūtes. Tad nelielās porcijās pievieno krēmsieru un sviestu. Krēmam jāizdodas gaisīgam un gardam.

Tad ar krēmu sasmērē kūku un liek uz nakti ledusskapī.

Kūku dekorē!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More