Uz rīves sarīvēju kartupeļus un plānā kārtā lieku uz pannas

edzive

Esmu sev atklājis vienkāršu un garšīgu kartupeļu ēdienu. Sarīvētus kartupeļus
ieberu pannā, pa virsu lieku jebkādu pildījumu, kas ir pa rokai, un man sanāk
kaut kas līdzīgs kartupeļu picai.

Sastāvdaļas:
● 5 kartupeļi
● 2 olas
● 70 g cietā siera
● 70 g vārītās desas
● 2 tējk. majonēzes
● 2 tējk. kečupa
● iecienītākās kartupeļu garšvielas
● sāls pēc garšas
● svaigi zaļumi
● augu eļļa cepšanai


Pagatavošana:

Sarīvē kartupeļus uz rupjās rīves.

Nenospiežot šķidrumu, pievieno olas, sāli un kartupeļu garšvielas.

Kārtīgi samaisi.

Sarīvē sieru. Sagriez desu salmiņos.

Uzkarsē pannā eļļu.

Ieliec tajā kartupeļu masu, piešķirot tai plāceņa formu.

Pirmās pāris minūtes cep uz lielas uguns, pēc tam samazini līdz minimumam
un uzliec vāku.

Pēc 10 minūtēm ar šķīvja palīdzību apgriez plāceni uz otru pusi.

Nozied to ar kečupu un majonēzi, saliec virsū desas gabaliņus. Pildījums var
būt jebkāds: maltā gaļa, desa, siers, sēnes.

Gatavo 5 minūtes zem vāka, tad uzkaisi sarīvēto sieru un cep vēl 5-10
minūtes. Tas atkarīgs no tā, cik bieza ir kartupeļu kārta.

Pārkaisi gatavo uzkodu ar zaļumiem.

Labu apetīti un jaunus kulinārijas atklājumus!

Pīrāgs no rīvētiem kartupeļiem ļoti labi notur savu formu pat bez miltiem. Tas sanāk
maigs, bet sātīgs, aromātisks un ļoti gards. Bet patīkamākais ir tas, ka to var ļoti
vienkārši un ātri pagatavot: nieka pusstunda un gardais pīrāgs gatavs!


Pagatavo arī:

Lieliska vinegreta pagatvošanas noslēpumi! Tas var kļūt par izsmalcinātu gardumu

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More