Apzinīgi sekoju ēdnīcas pavāres receptei, gatavoju kotletes pergamentā, un man nav jāstāv veselu mūžību pie plīts

edzive

Aromātiskas un sulīgas kotletes – tā ir ilūzija vai realitāte tiem, kas rūpējas par savu veselību un figūru? Nezin kāpēc ir pieņemts uzskatīt, ka veselīgs ēdiens ir negaršīgs. Taču patiesībā veselīgs uzturs nemaz neizslēdz kaut kādu atsevišķu produktu lietošanu. Ir vienkārši jāzina, kā tos pagatavot, lai tie būtu garšīgi un veselīgi. Šodien mēs tev piedāvājam kopā ar mums pagatavot sulīgas maltās gaļas kotletes cepeškrāsnī. Tu pārliecināsies, ka arī tievēt var sātīgi un garšīgi.

Sulīgas maltās gaļas kotletes cepeškrāsnī

Mana vecmāmiņa teica, ka kotletes sanāk sulīgas un garšīgas, ja tās uz pannas pastāvīgi groza. Turklāt eļļu viņa nežēloja. Kotletes viņai tiešām sanāca gardas, tikai ne īpaši veselīgas. Tas tādēļ, ka cepšanas laikā gaļai vai citiem produktiem veidojas garoziņa. Bet tieši šī kārdinošā garoziņa ir tā, kas ceptajā ēdienā ir viskaitīgākā.

Kotletes var cept eļļā, tikai ir jāizvēlas kvalitatīva eļļa cepšanai, un ne mazāk svarīga ir panna, uz kuras tu cepsi. Ja kotlete pie pannas nepielīp, tad eļļas būs mazāk, un ēdiens būs veselīgāks. Tikai gaļā jau tā ir pietiekami daudz dabisko tauku, un gardas kotletes var izcept arī citādāk.

Par šo recepti es uzzināju no draudzenes, kura strādā skolas ēdnīcā. Nesen viņiem tika uzstādīti kombinētie tvaika katli, un, lūk,  tajos tad arī tiek gatavotas kotletes bērniem. Parasta elektriskā cepeškrāsns tik labi netiks galā ar šo uzdevumu.

Sastāvdaļas:

  • 400 g vistas maltās gaļas
  • 1 sīpols
  • 1 ola
  • 50 g auzu pārslu
  • 50 ml piena
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sagatavojam vistas malto gaļu. Vislabākā būs vistas gurnu daļa, tad kotletes būs sulīgākas. Samaļam gaļas mašīnā sīpolu.
  2. Ātrās pagatavošanas auzu pārslas pārlejam ar pienu. Parasti kotletēs tiek izmantota baltmaize, taču tā satur ātros ogļhidrātus, kas nogulsnējas uz vidukļa, bet to mums nevajag. Auzu pārslas gatavošanas procesā piebriedīs un padarīs kotletes mīkstas. Starp citu, auzu pārslas var samalt miltos.
  3. Pievienojam maltajai gaļai sāli un piparus, tad auzu pārslas un olu. Es labprāt pievienoju arī žāvētu papriku. Tā piešķir kotletēm ne tikai kārdinošu krāsu, bet arī ļoti labi garšo kopā ar vistas gaļu.
  4. Noklājam cepešpannu ar cepamo papīru, tad izveidojam kotletes un saliekam pannā.
  5. Vistas kotletes cepam 45 minūtes cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā. Ja tev garšo brūnā garoziņa, tad vispirms apcep tās uz pannas pa 2 minūtēm no katras puses nelielā eļļas daudzumā. Pēc tam cep cepeškrāsnī.

Padoms

Man patīk šī recepte tāpēc, ka kotletes cepās gandrīz bez manas līdzdalības, un, kamēr tās gatavojas, es varu darīt kaut ko citu. Ja tev garšo cepti ēdieni, tad neatsaki sev to, tikai parūpējies par to, lai eļļas daudzums uz pannas būtu minimāls. Bieži vien, gatavojot ēdienu, tieši eļļa satur visvairāk kaloriju.

Labu ēstgribu!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More