Uz pannas cepti pelmeņi: 20 garšīgas receptes

edzive

Šis populārais ēdiens tiek gatavots visai bieži. Katrai saimniecei ir sava recepte, vadoties pēc ģimenes ēšanas trādīcijām un gaumes. Šodien mēs piedāvājam nedaudz atkāpties no ierastajiem variantiem un uzcept pelmeņus uz pannas. Dalāmies ar 20 labākajām receptēm!

1.Saldēti cepti pelmeņi

Šī ir visvienkāršākā un ātrākā ceptu pelmeņu recepte.

Tev būs nepieciešams: 500 g saldētu pelmeņu, 2 ēdamkarotes eļļas, zaļumi, 2 lauru lapas, maltie pipari, sāls, 100 ml ūdens.

Pagatavošana: Uzkarsētā pannā ar eļļu apcep pelmeņus 5 minūtes. Apgriez tos otrādi un cep vēl 5 minūtes. Pievieno sāli, piparus, lauru lapas, karstu ūdeni un sautē zem vāka 10 minūtes. Gatavus pelmeņus pārkaisi ar sasmalcinātiem zaļumiem.

2.Cepti pelmeņi ar krējumu

Pelmeņi nav jāatkausē, citādi tie salips.

Tev būs nepieciešams: 500 g saldētu pelmeņu, 3 ēd.kar. krējuma, sīpols, 2 ēd.kar. eļļas, melnie maltie pipari, sāls. pusglāze ūdens.

Pagatavošana: Sakarsētā pannā ar eļļu ieber pelmeņus un cep 10 minūtes. Smalki sagriez sīpolus un arī pieber pelmeņiem. Pēc 3 minūtēm pievieno verdošu ūdeni, sāli, maltos piparus un krējumu. Gatavo zem vāka 10 minūtes.

3.Cepti pelmeņi ar sieru

Tev būs nepieciešams: 450 g saldētu pelmeņu, 40 g cietā siera, 2 ēd.kar. eļļas, melnie maltie pipari, sāls, pusglāze verdoša ūdens.

Pagatavošana: Pelmeņus ieber sakarsētā pannā ar eļļu un apcep 5 min. no abām pusēm. Pievieno verdošu ūdeni, sāli, piparus un zem vāka gatavo 10 minūtes. Sieru sarīvē un vienmērīgi pārkaisi pelmeņiem. Uzliec vāku vēl uz 5 minūtēm. Gatavus ceptos pelmeņus pārkaisi ar sasmalcinētiem zaļumiem.

4.Cepti pemeņi ar tomātiem un sīpoliem

Tomātiem izdalīsies sula, tāpēc ūdens nebūs jālej.

Tev būs nepieciešams: 400 g saldētu pelmeņu, 2 tomāti, 1 sīpols, 2 ēd.kar. olīveļļas, maltie melnie pipari, sāls.

Pagatavošana: Ieber pelmeņus sakarsētā pannā ar eļļu un cep 5 minūtes no abām pusēm. Pievieno sāli, piparus un smalki sagrieztus sīpolus. Turpini gatavot vēl 5 minūtes. Tomātus sasmalcini un ieber pannā. Uzliec vāku, pagriez mazāku uguni un sautē 10 minūtes.

5.Cepti pelmeņi ar šampinjoniem krējuma mērcē

Identiski var pagatavot pelmeņus ar austersēnēm.

Tev būs nepieciešams: 400 g saldētu pelmeņu, 300 g šampinjonu, 1 sīpols, 3 ēd.kar. krējuma, 30 ml eļļas, 40 g sviesta, maltie melnie pipari, sāls.

Pagatavošana: Ieber pelmeņus uzkarsētā pannā ar eļļu un cep 10 minūtes, periodiski tos apmaisot. Sīpolus un šampinjonus sagriez un apcep sviestā uz citas pannas. Pannā ar pelmeņiem pievieno krējumu, ceptos šampinjonus, maltos piparus un sāli. Uzliec vāku un sautē 7minūtes.

6. Cepti pelmeņi ar kaltētām sēnēm

Šādu pelmeņu aromāts nevienu neatstās vienaldzīgu.

Tev būs nepieciešams: 500 g saldētu pelmeņu, 20 g kaltētu sēņu, 1 sīpols, 40 g sviesta, maltie melnie pipari, sāls 500 ml ūdens.

Pagatavošana: Kaltētās sēnes iemērc ūdenī uz 4 stundām, pēc tam tās novāri sālītā ūdenī 40 minūtes.

Uzkarsētā pannā ar eļļu ieber pelmeņus un apcep 5 minūtes no abām pusēm. Pieber sasmalcinātus sīpolus, novārītās sēnes, maltos piparus un sāli. Pēc 5 minūtēm pievieno 100 ml sēņu buljona, uzliec vāku un sautē 10 minūtes.

7. Cepti pelmeņi ar sieru un tomātiem

Derēs jebkurš siers, kas labi kūst.

Tev būs nepieciešams: 500 g saldētu pelmeņu, 50 g cietā siera, 2 tomāti, 1 sīpols, 2 ēd.kar. eļļas, maltie melnie pipari, sāls.

Pagatavošana: Ieber pelmeņus sakarsētā pannā ar eļļu un apcep 5 minūtes no abām pusēm. Pievieno sasmalcinātus sīpolus, maltos piparus, sāli. Pēc 5 minūtēm pieber smalki sagrieztus tomātus un gatavo zem vāka 10 minūtes. Sieru sarīvē uz rupjās rīves un uzkaisi pelmeņiem, sautē vēl 3 minūtes.

8. Cepti pelmeņi asajā mērcē

Papildini ceptus pelmeņus ar viegliem dārzeņu salātiem, un vakariņas gatavas!

Tev būs nepieciešams: 500 g saldētu pelmeņu, 2 tomāti, puspāksts asā pipara, 3 ķiploka daiviņas, 30 ml augu eļļas, 1 ēd.kar. citronu sulas, 2 ēd.kar. sarkanvīna, maltie melnie pipari, sāls.

Pagatavošana: Tomātus sasmalcini blenderī, asos piparus un ķiplokus smalki sagriez. Saldētos pelmeņus apcep eļļā  līdz zeltaini brūnai nokrāsai no abām pusēm. Pieber tiem tomātu masu, ķiplokus, asos piparus un gatavo 5 minūtes zem vāka. Pievieno maltos piparus, sāli, citronu sulu un sarkanvīnu. Sautē visu kopā 5 minūtes.

9. Cepti pelmeņi ar adžiku

Pagatavojot pelmeņus pēc šīs receptes, tu vairs negribēsi atgriezties pie ierastajiem variantiem.

Tev būs nepieciešams: 400 g pelmeņu, 2 ķiploka daiviņas, 3 ēd.kar. krējuma, 50 g sviesta, maltā paprika, maltie pipari, 1 ēd.kar. sausās adžikas, sāls, 100 ml ūdens.

Pagatavošana: Izkausē uz pannas sviestu, ieber tajā pelmeņus un cep 10 minūtes. Izspied ķiplokus caur presi, pieber garšvielas, adžiku un gatavo vēl 5 minūtes. Pievieno krējumu, sāli un ūdeni, sautē zem vāka vēl 7 minūtes.

10. Cepti pelmeņi ar sojas mērci

Atkarībā no mērces koncentrācijas, tās var būt nepieciešams vairāk vai mazāk.

Tev būs nepieciešams: 500 g saldētu pelmeņu, 3 ēd.kar. sojas mērces, melnie maltie pipari, 2 ēd.kar eļļas.

Pagatavošana: Pelmeņus ieber sakarsētā pannā ar eļļu un apcep no abām pusēm zeltaini brūnus. Pievieno sojas mērci, maltos piparus un turpini cept 5-7 minūtes, periodiski apmaisot.

11. Vienkāršā ceptu pelmeņu recepte

Nekādu rūpju – ātri, vienkārši un garšīgi!

Tev būs nepieciešams: 400 g saldētu pelmeņu, 2 ēd.kar. tomātu pastas, 2 ēd.kar. krējuma, 60 g sviesta, zaļumi, malts muskatrieksts, sāls.

Pagatavošana: Pelmeņus ieber sakarsētā pannā ar eļļu un apcep no abām pusēm zeltaini brūnus. Pievieno sāli, muskatriekstu un krējumu, kas sajaukts ar tomātu pastu. Uzliec vāku un sautē 10 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar sasmalcinātiem zaļumiem.

12. Cepti pelmeņi ar ķiplokiem un čilli mērci

Ceptu pelmeņu recepte pikantu ēdienu cienītājiem.

Tev būs nepieciešams: 500 g saldētu pelmeņu, 40 ml sojas mērces, 1 tējk. čilli mērces, 3 ķiploka daiviņas, 30 ml eļļas, sāls, 100 ml ūdens.

Pagatavošana: Uzkarsē sviestu pannā, ieber pelmeņus un apcep tos 5 minūtes no abām pusēm. Pievieno sāli, presētus ķiplokus, ūdeni, čilli un sojas mērces. Samaisi, uzliec vāku un sautē 10 minūtes.

13. Cepti pelmeņi ar majonēzi

Majonēze padarīs pelmeņus mīkstus un sulīgus.

Tev būs nepieciešams: 400 g saldētu pelmeņu, 3 ēd.kar. majonēzes, 50 g sviesta, zaļumi, majorāns, hmeli-suneli, sāls.

Pagatavošana: Ieber sakarsētā pannā ar sviestu pelmeņus un apcep tos no abām pusēm. Pievieno garšvielas, sāli un majonēzi. Samaisi un sautē zem vāka 8 minūtes. Gatavu ēdienu pārkaisi ar sasmalcinātiem zaļumiem.

14.Kraukšķīgie ceptie pelmeņi panējumā

Vēlams izmantot nelielus pelmeņus.

Tev būs nepieciešams: 30 pelmeņu, 1 ola, 3 ēd.kar. rīvmaizes, 80 ml eļļas, maltie melnie pipari, sāls.

Pagatavošana: Sakul olu ar sāli un pipariem. Iemērc katru pelmeni olā un rīvmaizē un liec sakarsētā pannā ar eļļu. Apcep uz nelielas liesmas 15-20 minūtes un izliec uz papīra salvetes.

15. Cepti pelmeņi krējuma-sinepju mērcē

Satriecošs ēdiens 20 minūtēs!

Tev būs nepieciešams: 450 g saldētu pelmeņu, 1 ēd.kar. aso sinepju, 2 ēd.kar. krējuma, 50 g sviesta, maltie melnie pipari, sāls, 100 ml ūdens.

Pagatavošana: Sakarsētā pannā ar sviestu apcep pelmeņus no abām pusēm. Pievieno maltos piparus, sāli un karstu ūdeni, kas sajaukts ar sinepēm un krējumu. Uzliec vāku un sautē 10 minūtes.

16. Cepti pelmeņi bez ūdens

Čipsu vai sausiņu vietā pagatavo šodien ceptus pelmeņus.

Tev būs nepieciešams: 500 g saldētu pelmeņu, 100 g sviesta, 2 ēd.kar. eļļas, maltie melnie pipari, sāls.

Pagatavošana: Izkausē pannā sviestu. Pievieno tam eļļu, ieber pelmeņus un apcep tos zeltaini brūnus  5-7 minūtes. Gatavus pelmeņus izber uz salvetes, uzber sāli un piparus.

17. Cepti pelmeņi korejiešu gaumē

Šos kārdinošos pelmeņus noteikti pasniedz karstus.

Tev būs nepieciešams: 500 g saldētu pelmeņu, 1 sīpols, 3 ķiploka daiviņas, 2 ēd.kar eļļas, 30 ml sojas mērces, sezama sēklas, 2 ēd.kar. vīna etiķa, maltie pipari, sāls, 100 ml ūdens.

Pagatavošana: Sakarsētā pannā ar eļļu apcep pelmeņus no abām pusēm. Pievieno sojas mērci, maltos piparus, sāli, ūdeni un sautē zem vāka 10 minūtes. Izliec pelmeņus šķīvī, pievieno etiķi, sasmalcinātu sīpolu, sezamu un sapresētu ķiploku.

18. Cepti pelmeņi ar kečupu un majonēzi

Majonēzes un kečupa cienītāji, šī recepte kļūs par jūsu iecienītāko!

Tev būs nepieciešams: 400 g saldētu pelmeņu, 2 ēd.kar. asā kečupa, 30 ml eļļas, 2 ēd.kar. majonēzes, maltie melnie pipari, kumīns, sāls.

Pagatavošana: Uzkarsētā pannā ar eļļu apcep no abām pusēm pelmeņus. Pievieno maltos piparus, kumīnu, sāli un kečupu, kas sajaukts ar majonēzi. Uzliec vāku, pagriez liesmu mazāku un sautē 10 minūtes.

19. Cepti pelmeņi ar olu

Oriģināla recepte, kas apvieno omleti un ceptus pelmeņus.

Tev būs nepieciešams: 400 g saldētu pelmeņu, 3 olas, 2 ēd.kar. krējuma, 30 ml eļļas, maltie melnie pipari, sāls.

Pagatavošana: Ieber pelmeņus sakarsētā pannā ar eļļu un apcep tos no abām pusēm zeltaini brūnus. Sajauc olu ar sāli, maltajiem pipariem un krējumu. Pielej šo maisījumu pie pelmeņiem, samazini liesmu un gatavo zem vāka 10 minūtes.

20. Cepti pelmeņi ar brinzu

Ļoti garšīgi sanāk no brinzas, kas gatavota no aitas piena.

Tev būs nepieciešams: 500 g saldētu pelmeņu, 150 g brinzas siera, 50 g sviesta, pusbuntīte zaļumu, maltie melnie pipari, sāls, pusglāze ūdens.

Pagatavošana: Saldētus pelmeņus apcep sviestā zeltaini brūnus. Pievieno maltos piparus, sāli, ūdeni un gatavo zem vāka 10 minūtes. Brinzu sarīvē uz rīves un uzkaisi pelmeņiem. Sautē vēl 2 minūtes. Gatavu ēdienu pasniedz ar pārkaisītiem zaļumiem.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More