Bulgāru plāceņi ar sieru un kartupeļiem

edzive

Plāceņu mīklai derēs jebkurš skābpiena produkts: skābs piens, kefīrs, airans u.c., jo treknāks, jo gardāka mīkla. Pildījumam vienādās daļās jāņem kartupeļi un siers. Pikantākai garšai var pievienot ķiploku. Lai pagatavotu bulgāru plāceņus ar sieru un kartupeļiem, ņem brinzas vai Adigejas sieru. Var gatavot ar sāļu biezpienu. Plāceņus cep uz sausas pannas, tie uzreiz tiek bagātīgi pārklāti ar sviestu un likti kaudzē viens uz otra. Visgaršīgākie  bulgāru plāceņi ar sieru un kartupeļiem ir ēdami  karstā veidā, tie ir maigi, mīksti un burtiski kūst uz lūpām.

Sastāvdaļas:

  • Kviešu milti – 380 g
  • kefīrs – 300 ml
  • soda – 0,5 tējk.
  • sāls – šķipsniņa
  • Adigejas siers – 250 g
  • vārīti kartupeļi – 250 g
  • ķiploki – 3 daiviņas
  • sviests – 100 g

Pagatavošana:

  1. No kefīra, sāls, sodas un miltiem iejaucam mīkstu mīklu. 5-7 minūtes to izklapējam pret galdu, ļaujam tai atpūsties 20-30 minūtes.
  1. Sieru sagriežam gabaliņos, ķiploku sarīvējam uz smalkās rīves.
  1. Pievienojam karstus vārītus kartupeļus.
  1. Saspaidām ar stampu viedabīgā biezenī.
  1. Mīklu sadalām vienādos gabalos, vislabāk ar svaru palīdzību. Saveļam bumbiņas.
  1. Pildījumu saveļam tāda paša lieluma bumbiņās, kā mīklu.
  1. Mīklas bumbiņu ar rokām saspiežam plācenī, uz tā uzliekam pildījuma bumbiņu. Cieši saspiežam mīklas maliņas virspusē.
  1. Uzmanīgi ar rokām saplacinām plāceni.
  1. Var piepalīdzēt ar mīklas rulli. To darām nesteidzīgi un ļoti maigi, lai mīkla nepārplīstu. Ja veidojas gaisa burbuļi, tos vienkārši pārduram ar zobu kociņu.
  1. Plānos plāceņus liekam uz sakarsētas pannas.
  1. Apcepam no abām pusēm, līdz izveidojas brūngana garoziņa.
  1. Karstos bulgāru plāceņus ar sieru un kartupeļiem pārklājam ar kausētu sviestu un liekam kaudzītē vienu uz otra.
  1. Visu plāceņu kaudzīti sagriežam četrās daļās, un cienasts gatavs! Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More