Neparasta sēņu tarte no manas vecmāmiņas recepšu krājumiem

edzive

Ja vēlies ieviest dažādību ierastajā ēdienkartē un patīkami pārsteigt mājiniekus, pagatavo viņiem krāsnī ceptu sēņu pīrāgu. Šādu pīrāgu Francijā dēvē par tarti, jo Francijas pilsēta Nansī ir šī pīrāga dzimtene. Pīrāgu var pagatavot bez liekas ķēpāšanās, turklāt, pateicoties saviem vienkāršajiem, bet lieliski savienojamiem produktiem, var kļūt par izcilu pusdienu, vakariņu vai pat brokastu ēdienu. Tas labi iederēsies arī svētku reizēs. Tas ir universāls ēdiens visiem dzīves gadījumiem!

Sastāvdaļas kartupeļu pamatnei

  • 450 g kartupeļu
  • 60 g siera
  • 1 ola
  • 50 g miltu

Sastāvdaļas pildījumam

  • 600 g sēņu
  • 180 g krējuma
  • 2 olas
  • 1 sīpols
  • 3 ēd.kar. augu eļļas
  • 15 g sviesta
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

1.Kartupeļus nomizo, pārgriez uz pusēm, uzlej ūdeni un liec vārīties līdz gatavībai.

вкусный пирог

2.Sēnes nomazgā, notīri un sagriez šķēlītēs. Sīpolus nomizo un sagriez pusaplīšos. Uz pannas uzkarsētā eļļā un sviestā apcep šampinjonus no abām pusēm uz stipras uguns. Cepšanās laikā pievieno sāli un piparus. 

Beigās pievieno sīpolus un apcep, līdz tie kļūst zeltaini.

как приготовить пирог

3.Gatavos kartupeļus samīci ar stampu. Pievieno olu, sarīvētu sieru, sāli, piparus. Visu kārtīgi samaisi, bet pēc tam pievieno miltus. 

Iejauc mīklu. Tai vajadzētu sanākt mīkstai.

приготовление грибного пирога

4.Pildījuma pagatavošanai pie sēnēm un sīpoliem pievieno ar slotiņu sakultas olas, krējumu, sāli un piparus pēc garšas. Visu kārtīgi samaisi.

ароматный пирог

5.Cepamo formu iezied ar sviestu, tad ieklāj mīklu formā, to vienmērīgi izkārtojot pa visu virsmu. Ar mitrām rokām no mīklas izveido apmalītes. Virsū saliec sēņu pildījumu. 

Cep līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 40-45 minūtes.

картофельный пирог

6.Tas arī viss! Sēņu pīrāgs gatavs! Labu apetīti!

киш с грибами и картофелем

Tagad tu zināsi, kā pagatavot visgardāko sēņu pīrāgu cepeškrāsnī. Maiga kartupeļu biezeņa mīkla ar vieglu saldkrējuma-siera aromātu un sēņu pildījuma garšu – tas ir lielisks veids, kā pabarot tuviniekus un pārsteigt ciemiņus. Šādu tarti var ēst karstu, tieši no cepeškrāsns, bet vēl gardāka tā ir, kad atdziest, un pat no ledusskapja.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More