Ņemu jaunu cukini un gatavoju grieķu sacepumu, un neviens netic, ka es vienkārši gatavoju sacepumu vakariņām visai ģimenei

edzive

Vasaras karstumā, kad negribas ilgi stāvēt pie plīts, bet neviens nevar atcelt vēlmi garšīgi paēst un pabarot ģimeni, tad gatavoju grieķu pīrāgu ar cukini. Šī recepte ir lieliski piemērota ne tikai vasarai, bet arī rudenīgajam laikam.

Pagatavošana:

Sāksim ar cukini, mums vajag vienu mazu cukini. Mēs to sagriežam mazos kubiņos, es nemizoju, ja tas ir jauns, tomēr, ja miza ir diezgan bieza, tad nomizoju.

Tagad pāriesim pie sīpoliem. Es izmantoju parastos sīpolus, bet var izmantot arī sarkanos sīpolus – ņem to, kas vislabāk patīk un kas šobrīd ir pieejams. Sagrieziet to pusgredzenos.

Atliek tikai smalki sagriezt oregano.

Uzkarsē pannu, pievieno augu eļļu, pievieno sīpolu un nedaudz apcep.

Pievieno sasmalcinātu cukīni. Visu cepsim uz lielas uguns. Cepšanas pakāpei jābūt tādai, lai cukini kļūtu mīksti un saglabātu formu, apmēram 10 minūtes. 5 minūtes pirms gatavības pievieno sāli.

Un sasmalcinātu oregano. Ja jums tā nav, pievienojiet Provansas garšaugu maisījumu. Samaisa, apcep vēl dažas minūtes un noslēdz uguni – ļauj dārzeņiem nedaudz atdzist, kamēr gatavojam mīklu.

Ielejiet bļodā grieķu jogurtu un iesitiet trīs olas.

Pieberiet klāt miltus un pievienojiet tējkaroti cepamā pulvera. Tagad sajauciet visu ar dakšiņu vai putojamo slotiņu – mums jāsagatavo viendabīga mīkla bez kunkuļiem. Jums nav nepieciešams ilgi maisīt, tikai dažas minūtes.

Šajā laikā dārzeņi ir nedaudz atdzisuši – pievienojiet tos bļodai ar mīklu.

Un tagad rūpīgi samaisiet, mums vajag dārzeņus, lai tie labi sajauktos ar mīklu.

Ņem fetas sieru un sagriež mazos kubiņos, var arī ņemt fetas sieru vai Adigejas sieru. Un pievieno bļodā.

Smalki sagrieziet nelielu pētersīļu buntīti un pievienojiet to bļodā. Un vēlreiz visu labi samaisa.

Ielieciet dārzeņus un mīklu pannā un vienmērīgi izlīdziniet.

Virsū uzkaisa paprikas pulveri un liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz aptuveni 40 minūtēm.

Pēc 40 minūtēm pīrāgs ir gatavs un tam ir jāļauj nedaudz padzist.

Sastāvdaļas (21 cm veidnei):

  • Cukini – 500 gr.
  • Sīpoli – 2 gab.
  • Aigejas siers vai feta – 150 gr.
  • Bezpiedevu jogurts – 125 ml.
  • Augu eļļa (bez smaržas) – 50 ml.
  • Milti – 75 gr.
  • Olas – 3 gab.
  • Cepamais pulveris – 1 tējk.
  • Oregano (raudene) – 1 ēdamkarote vai Provansas garšaugi
  • Pētersīļi – buntīte
  • Sāls – 0,5 tējk.
  • Nedaudz piparu

Cep 180 grādos 40 minūtes.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More