Gardākus par šiem cepeškrāsnī ceptajiem kartupeļiem nezinu: lieliska recepte (viss pazūd acumirklī)

edzive

Šodien gatavojam cepeškrāsnī ceptus kartupeļus. Ēdiens ir vienkāršs, bet tajā pašā laikā ļoti garšīgs. Kartupeļi sanāk neticami garšīgi, maigi un mīksti iekšā, ar apetīti rosinošu zeltainu garozu virsū. Ar ķiploku aromātu šiem kartupelīšiem nevarēs atteikt nevieks. Mūsu ģimenē šī ir viena no iecienītākajām receptēm.

Sastāvdaļas:

  • kartupeļi – 900g;
  • sāls – 1 tējkarote;
  • zaļumi pēc vēlēšanās;
  • sviests – 3 ēdmkarotes.

Maisījumam/mērcei:

  • eļļa – 3 ēdamkarotes;
  • sāls – pustējkarote;
  • paprikas pulveris – pustējkarote;
  • provansas garšviela – 1 tējkarote;
  • piparu maisījums – pēc garšas;
  • 4 ķiploku daiviņas.

Pagatavošana

Ņemam mazus kartupeļus, man ir šķirne “Baby”. Nomazgā, nomizo un liek katliņā. Ja jums ir lieli kartupeļi, varat tos sagriezt gabalos. Ēdienu gatavošanai der arī jauni kartupeļi, tie nav jāmizo. Piepildiet katlu ar aukstu ūdeni, līdz visi kartupeļi ir pārklāti.

Pievieno tējkaroti sāls. Liek uz plīts un uzvāra. Noņemiet putas un vāriet tieši 3 minūtes no vārīšanās brīža; kartupeļus nav nepieciešams pārvārīt.

Pēc tam noteciniet visu ūdeni un pagatavojiet gardu mērci kartupeļiem. Bļodā sajauc 3 ēdamkarotes augu eļļas, pievieno pustējkaroti sāls, papriku, Provansas garšaugus, paprikas un sasmalcinātu ķiploku maisījumu. Sajauc.

Tad pievienojam šo aromātisko mērci kartupeļiem un apmaisām, lai mērce vienmērīgi pārklātu kartupeļus.

Atliek mūsu apaļos kartupeļus ielikt veidnē, izlīdzināt, lai tie būtu vienā kārtā un pievienot apmēram 3 ēdamkarotes sasmalcināta sviesta.

Kartupeļus liek cepeškrāsnī cept 190-200 grādos 25-40 minūtes līdz zeltaini brūnai krāsai. Laiks būs atkarīgs no kartupeļu lieluma un jūsu krāsns jaudas.

Ja vēlas, kartupeļus var pārkaisīt ar sasmalcinātām dillēm vai pētersīļiem un papildus pievienot caur presi izspiestu ķiploku.

Cepti kartupeļi ar ķiplokiem un zaļumiem pēc šīs receptes vienmēr iznāks ārkārtīgi gardi un aromātiski. Iekšpusē kartupeļi ir mīksti un maigi, un virsū ar skaistu zeltaini brūnu garozu. Nav iespējams pretoties.

✨Noteikti iesaku pagatavot. Var pasniegt gan svētkos, gan katru dienu pusdienās vai vakariņās. Ja jums patika recepte, lūdzu, atzīmējiet to ar patīk un komentējiet. Labu apetīti visiem!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More