Kāpostu pīrāgu gatavoju jaunā veidā, bez mīklas: draugi, kas garšojuši dara tāpat

edzive

Kad man ir slinkums ķēpāties ar mīklu, pīrāgu gatavoju sev ērtākā veidā. Iznākums ir no tiesas gards, turklāt ātri pagatavojas.

PAGATAVOŠANA

Es visu procesu iesāku ar pildījuma gatavošanu. Kāpostu smalki sagriež, tāpat sasmalcina sīpolu un uz rīves sarīvē burkānu.

Vispirms augu eļļā apcep sīpolus, tad burkānus. Un pēc minūtes pievieno kāpostus un sāli. Cep uz lielas uguns, nepārtraukti maisot. Neilgi. Apmēram 10 minūtes. Beigās pievienoju garšvielas un zaļumus. Šodien pievienoju melnos piparus, paprikas pulveri un dilles (biju saldējusi).

Šim pīrāgam var pagatavot arī pildījumu ar skābētiem kāpostiem un sēnēm. Vispirms apcepu sīpolu, pievienoju sasmalcinātas sēnes (man ir šampinjoni), tad skābos kāpostus. Es pasautēju visu kopā dažas minūtes. Un pildījums gatavs!

Tad gatavoju uzlējumu. Atsevišķā traukā sajauc olu un kefīru un saputo.

Liesajai pīrāga versijai es gatavoju citu pildījumu. No konservētajām pupiņām notecinu šķidrumu, pievienoju augu eļļu, sinepes, citrona sulu un šķipsniņu cukura un sāls.

Es to visu saputoju ar rokas blenderi (tas aizņem apmēram 4-5 minūtes). Šķidrums kļūs balts un nedaudz sabiezēs.

Sastāvdaļas

Uzlējumam

  • Kefīrs – 300 ml
  • Ola – 1 gab.

Pildījumam

  • Kāposti – 500-600 g
  • Sīpols – 1-2 gab.
  • Burkāni – 1 gab.
  • Malti melnie pipari
  • Paprikas pulveris – 1 tējk.
  • Dilles
  • Baziliks (kaltēts) – šķipsniņa
  • Sviests – 30 g
  • Sāls

Liesajam pildījumam

  • Šķidrums no konservētām pupiņām – 100 ml
  • Augu eļļa – 3-4 ēd.k.
  • Sinepes – 1 tējk.
  • Citronu sula – 1 tējk.
  • Cukurs – šķipsniņa
  • Sāls – šķipsna

Mīklas vietā izmantošu plānu lavašu 350-400 g. Tas ir ļoti ērti, ja pēkšņi negribas “ķēpāries” ar mīklas gatavošanu. Šeit viss ir vienkārši – iegādājos gatavu lavašu, divas loksnes ievietoju piemērotā cepamtraukā. Pusi pildījuma uzlieku uz lavaša. Ja vēlies pagatavot lavašu mājās, tad ielūkojies šeit: Mājas pagatavots armēņu lavašs

Tagad ņemu mazākus lavaša gabaliņus, iemērcu tos uzlējumā un lieku uz kāpostiem.

Tad atlikušo pildījumu liek uz izmērcētajiem lavaša gabaliņiem.

Pildījumu lej virsū aizlocītam lavašam un pa virsu var izlikt arī sviesta gabaliņus. Liesajai pīrāga versijai, protams, sviestu nelietoju, tikai pārleju ar sagatavoto pildījumu.

Cepamo trauku ar pīrāgu lieku līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Protams, cepeškrānis atšķiras, tāpēc katra saimniece var pielāgot gan laiku, gan cepšanas temperatūru! Pīrāgam vajadzētu labi apbrūnināties, bet nepiedegt!

Lūk, rezultāts:

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More