Man šī ir vislabākā “lejamā” mīkla maizītēm pie tējas (gatavoju gan ar ogām, gan ievārījumu)

edzive

Šī ir lieliska mīkla saldajiem pīrāgiem, man tā ir vislabākā. Tā tiek sajaukta dažu minūšu laikā un tā sastāv no ļoti vienkāršiem produktiem. Es izmantoju vienu un to pašu mīklu, bet pīrāgi garšo un izskatās savādāk, jo atšķiras gatavošanas metodes un pildījumi. Pīrāgi izrādās neticami garšīgi, maigi un skaisti. Es jums parādīšu vienu tējas pīrāga versiju ar saldētām ogām. Otrs variants būs ar ievārījumu, bet šajā pīrāgā ievārījums vai kāds cits pildījums nekad nenogrimst apakšā, izmantoju vienu vienkāršu triku.

Pagatavošanas laiks: 10 minūtes

Gatavošanas laiks: 30-50 minūtes

Sastāvdaļas:

  • 200 g miltu (augstākās klases)
  • 100 ml piena
  • 140 g cukura
  • 2 gab. olas
  • 9 ēd.k. eļļa
  • 1 ēd.k. bez kaudze cepamā pulvera
  • 1 šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

1. Dziļā bļodā ar putojamo slotiņu vai mikseri īsi sakuļ olas ar cukuru. Procesa atvieglošanai un paātrināšanai izmantoju mikseri.

2. Tad pievieno sāli, pienu un augu eļļu, ko var aizstāt ar kausētu sviestu. Kārtīgi sakuļ, bļodā ieber cepamo pulveri un pa daļām pievieno miltus.

3. Iegūtā mīkla nav ļoti bieza.

4. Pirmais variants no šīs mīklas ir otrādi apgriezts pīrāgs ar ogām. Var ņemt jebkuras svaigas vai saldētas, es izmantoju saldētas upenes (300 g). Sajauc ogas ar cieti (1 ēd.k.) un cukuru (1 ēd.k.). Mēs to darām tieši veidnē (diametrs 24 cm).

5. Šķidro mīklu lej uz ogām un liek cepeškrāsnī 200 grādos uz 30-40 minūtēm. Laiks ir atkarīgs no krāsns.

6. Gatavību pārbaudiet ar zobu bakstāmo. Ļaujiet tai nostāvēties pannā apmēram 10 minūtes.

7. Pēc tam apgrieziet, atdzesējiet un, ja vēlaties, apkaisa ar pūdercukuru.

8. Šeit ir pīrāga šķērsgriezums. Tas izdodas porains, maigs, aromātisks un garšo lieliski.

9. Otrais pīrāga variants ir ar ievārījumu, bet tas nekad nenogrimst mīklā līdz apakšai. Ievārījumu var aizstāt ar ogām. Pusi mīklas lej ar eļļu ieziestā veidnē (17 cm x 21 cm). Liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 10 minūtēm.

10. 10 minūšu laikā mīkla virsū kļūst blīva un līdz ar to pat smagais pildījums nekad nenogrimst pīrāga apakšā. Pievienojiet ievārījumu pēc garšas (daudz vai maz).

11. Izlejiet atlikušo mīklu un ievietojiet cepeškrāsnī uz 40-50 minūtēm. Laiks ir atkarīgs no krāsns.

12. Tiklīdz pīrāgs ir pārklāts ar skaistu garoziņu un vidus kļūst blīvs, ņem to ārā. Lūk, cik skaisti tas izskatās.

13. Pīrāgu atdzesē, sagriež gabaliņos un bauda. Pateicoties vienkāršam trikam, pildījums paliek vidū. Kūka iznāk poraina un mīksta. Gan garša, gan aromāts ir brīnišķīgi.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More