Kartupeļu kotletes – vēl labākas par kartupeļu pankūkām

edzive

Piedāvājam jūsu uzmanībai sātīgu vakariņu cienīgu recepti. Kartupeļu kotletes var pasniegt ar sēņu mērci no šampinjoniem.

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi – 1 kg
  • Sīpoli -1 gb
  • Olas – 4 gb
  • Milti – 2-3 ēdk.
  • Rīvmaize -2 ēdk.
  • Cietais siers – 100 g
  • Augu eļļa – ½ glāze
  • Sāls, melnie pipari – pēc garšas

Pagatavošana

Kartupeļus nomazgā, notīra un novāra sālsūdenī. Atdzesē. Sīpolus nomazgā, notīra un sagriež nelielos kubiņos. Sieru sarīvē uz vidējas rīves. Kartupeļus sarīvē uz vidējas rīves, pievieno sīpolus, 2 olas un rīvētu sieru. Visu pasāla, sapiparo un labi samaisa.Sakuļ 2 olas. Pēc tam no kartupeļu masas veido kotletes un apvārta miltos. Pēc tam iemērc olās, rīvmaizē un apcep saulespuķu eļļā.

Zinātnieki jau sen mums stāsta par kartupeļu lietderīgumu. Šim dārzenim piemīt teicamas barojošās īpašības, bez tā vienkārši nav iespējams iedomāties ikdienas ēdienreizes. Kartupeļu sastāvā ir liels daudzums dažādu savienojumu, kuri labvēlīgi ietekmē cilvēka organismu.

Kartupeļu lietderīgums

Kartupeļu vērtība ir neapšaubāma, tā kā tie satur cilvēka dzīvībai svarīgo askorbīnskābi. Tā 1 kg svaigu kartupeļu nodrošina cilvēku ar 80-100 mg askorbīnskābes. Bez C vitamīna kartupeļos atrodas arī cilvēka organismam vajadzīgie B6, B2 un B3 vitamīni.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More