6 cepumu receptes, kas pagatavojamas 15 minūtēs

edzive

Deserti ir neatņemama mūsu dzīves sastāvdaļa, neatkarīgi no tā, cik daudz cenšamies izvairīties un ierobežot to daudzumu savā ēdienkartē. Jo īpaši, ja ģimenē ir bērni, diez vai ikdiena ir iedomājama bez dažādiem našķiem. Pirmais noteiktums, lai našķi būtu veselīgāki, ir noteikti nepirkt veikala cepumus un citus saldumus. Piedāvājam 6 ātras receptes.

Kokosriekstu cepumi

Kokosrieksts ir riekstu rieksts, kuram ir ļoti maiga garša un patīkams aromāts.

Печенье за 15 минут

Sastāvdaļas

  • 100 g milti;
  • 100 g cukurs;
  • 200 g kokosriesktu skaidiņas;
  • 2 olas;
  • 1 tējkarote cepamais pulveris.

Pagatavošana

  1. Olas sajauciet ar cukuru.
  2. Pievienojiet kokosriekstu skaidiņas un sajauciet.
  3. Sajauciet miltus ar cepamo pulveri un atkal samaisiet.
  4. Ielieciet mīklu ledusskapī uz pusstundu.
  5. Samitriniet rokas ar ūdeni un formējiet cepumus.
  6. Lieciet cepumus cepties 180 grādos un 15 minūtēm.

Ābolu cepumi

Tagad ir tik daudz dažādu ābolu šķirņu, izmantojiet šo priekšrocību un sagatavojiet lielisku tējas desertu.

Печенье за 15 минут

Sastāvdaļas

  • 120 g cukura;
  • 2 g vanilīna;
  • 4 olas;
  • 200 g margarīna;
  • 500 g miltu;
  • 3 āboli;
  • 10 g cepamais pulveris.

Pagatavošana

  1. Sajauciet olas ar cukuru un vanilīnu. Pievienojiet izkausētu margarīnu un sajauciet. Tad pievienojiet miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri.
  2. Attīriet ābolus, sagrieziet kubiņos un pievienojiet mīklai.
  3. Cepmaplāti pārklāj ar papīru. Ar karoti lieciet uz nelielas mīklas piciņas uz plātes.
  4. Lieciet cepeškrāsnī uz 200 grādiem 10-15 minūtes.

Mājas auzu cepumi

Šis deserts ļoti daudziem no mums atgādinās par bērnību.

Печенье за 15 минут

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta;
  • 1 glāze cukura;
  • 2 olas;
  • 1 glāze auzu pārslas;
  • Rieskti pēc izvēles;
  •  Žāvēti augļi pēc garšas.

Pagatavošana

  1. Sviestu, kas uzglabāts istabas temperatūrā, sajauciet ar cukuru.
  2. Tad ar mikseri samiksējiet līdz viendabīgai masai.
  3. Pievienojiet olas un samaisiet. Pievienojiet glāzi ar auzām un sajauciet.
  4. Pēc garšas pievienojiet riekstus un žāvētos augļus. Visu labi samaisiet un pievienojiet miltus.
  5. No iegūtās masas veidojiet bumbiņas, apviļājiet miltos un lieciet uz plātes.
  6. Cepamo plāti pārklāj ar cepamo papīru un mazliet apziež ar olīveļļu. Lieciet cepties uz 200 grādiem 15 minūtes.

Piena koržiki

Ar šādiem cepumiem mūs cienāja vecmāmiņa brīvdienās. Ak, cik tie ir garšīgi!

Печенье за 15 минут

Sastāvdaļas

  • 400 g miltu;
  • 200 g cukura;
  • 100 g sviesta;
  • 1 ola;
  • 80 ml piena;
  • Pustējkarote cepamā pulvera.

Pagatavošana

  1. Sajauciet sviestu ar cukuru.
  2. Pievienojiet olas, pienu, cepamo pulveri un samaisiet.
  3. Pievienojiet miltus un maisiet līdz mīkla kļūst elastīga.
  4. Mīklu izrullē līdz 7 – 10 mm biezumam.
  5. Izgrieziet no mīklas koržikus.
  6. Pārklājiet cepešpannu ar pergamenta papīru. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
  7. Izkārtojiet cepumus uz plātes un lieciet cepeškrāsnī uz 15 minūtēm.

Banānu cepumi

Banāni ir barojoši augļi un cepumos tie ir garšīgi un ļoti aromātiski.

Печенье за 15 минут

Sastāvdaļas

  • 2 banāni;
  • 1 glāze auzu pārslu;
  • Rieksti pēc garšas;
  • Rozīnes pēc garšas.

Pagatavošana

  1. Sajauciet banānus ar auzu pārslām. Pievienojiet riekstus un rozīnes.
  2. Lieciet uz cepešpannas mīklu 1 cm biezumā un sagrieziet nelielos kvadrātos.
  3. Lieciet cepeškrāsnī uz 180 grādiem uz 15 minūtēm.

Cepumi “Madlēna”

Kaut vienu reizi pagatavojiet šos cepumus un bērni jums tos prasīs visu laiku.

Печенье за 15 минут

Sastāvdaļas

  • 120 g miltu;
  • 2 olas;
  • 80 g cukura;
  • 90 g sviesta;
  • 1 tējkarote citronu sulas.

Pagatavošana

  1. Izkausējiet sviestu, pievienojiet olas un cukuru. Samaisiet ar mikseri.
  2. Pievienojiet miltus un citronu sulu, kārtīgi samaisiet.
  3. Lieciet mīklu “Madlēnas” formiņās.
  4. Cepiet 190 – 200 grādu temperatūrā 12 – 15 grādu temperatūrā.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More