Ļoti garda cūkgaļa “zem mētelīša”

edzive

Ideāla recepte, ja pie jums kāds nāk viesos un Jums jādomā, ko pasniegsiet. Šī cūkgaļas pagatavošanas metode ir ārkārtīgi garda un aromātiska, kas paslēpusies zem “mētelīša” no skābā krējuma mērces ar riekstiem un marinētiem gurķīšiem. Droši variet izvēlēties arī citu gaļu.

Sastāvdaļas

  • 500g cūkgaļas
  • 2 marinēti vai sālīti gurķi
  • sauja valriekstu
  • 3 – 4 ķiploku daivas
  • 4 – 5 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 – 2 ēdamkarotes majonēzes
  • gabals cietā siera
  • mazliet diļļu
  • saulespuķu eļļa
  • sāls pēc garšas
  • melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

Cūkgaļu nomazgājiet, gareniski sagrieziet un kārtīgi no abām pusēm izklapējiet. Tad gaļu iesāla, iepiparo un uz pannas izcep. Gurķus sagriež mazos gabaliņos, valriekstus sasmalcina. Ķiplokus izspiež caur spiedi. Uz smalkas rīves sarīvē cieto sieru. Mērces pagatavošanai samaisiet krējumu ar gurķiem, riekstiem, dillēm un ķiploku. Gaļu ielieciet cepamajā traukā, kas ieziesta ar saulespuķu eļļu, tad gaļai pa virsu uzsmērē mērci, apkaisa ar cieto sieru un sieram pa virsu uzspiež majonēzes restīti, lai tas neapdeg. Tad liek cepeškrāsnī uz 180 grādiem līdz gaļa gatava!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More