Ideāla recepte, ja pie jums kāds nāk viesos un Jums jādomā, ko pasniegsiet. Šī cūkgaļas pagatavošanas metode ir ārkārtīgi garda un aromātiska, kas paslēpusies zem “mētelīša” no skābā krējuma mērces ar riekstiem un marinētiem gurķīšiem. Droši variet izvēlēties arī citu gaļu.
Sastāvdaļas
- 500g cūkgaļas
- 2 marinēti vai sālīti gurķi
- sauja valriekstu
- 3 – 4 ķiploku daivas
- 4 – 5 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 – 2 ēdamkarotes majonēzes
- gabals cietā siera
- mazliet diļļu
- saulespuķu eļļa
- sāls pēc garšas
- melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
Cūkgaļu nomazgājiet, gareniski sagrieziet un kārtīgi no abām pusēm izklapējiet. Tad gaļu iesāla, iepiparo un uz pannas izcep. Gurķus sagriež mazos gabaliņos, valriekstus sasmalcina. Ķiplokus izspiež caur spiedi. Uz smalkas rīves sarīvē cieto sieru. Mērces pagatavošanai samaisiet krējumu ar gurķiem, riekstiem, dillēm un ķiploku. Gaļu ielieciet cepamajā traukā, kas ieziesta ar saulespuķu eļļu, tad gaļai pa virsu uzsmērē mērci, apkaisa ar cieto sieru un sieram pa virsu uzspiež majonēzes restīti, lai tas neapdeg. Tad liek cepeškrāsnī uz 180 grādiem līdz gaļa gatava!