Karalisko kartupeļu recepte, ko iemīļos visi

edzive

Pēc šīs receptes gatavotie kartupeļi sanāk fantastiski garšīgi. Viss, kas ir vajadzīgs, – kartupeļi, saldais krējums un sviests. 

Sastāvdaļas

  • Sviests – 5 ēd. kar. 
  • Muskatrieksts – šķipsniņa
  • Ķiploki – 2 daiviņas
  • Sāls
  • Kartupeļi – 1kg
  • Saldais krējums – 10% – 400ml
  • Pipari

Lasi arī: Boloņas mērce

Pagatavošana

Nomazgā un notīra kartupeļus. Sagriež kartupeļus šķēlītēs ap 3mm. Cepampannu iesmērē ar sviestu un izliek sasmalcinātus ķiplokus pa pannas apakšu. Kartupeļus liek bļodā un samaisa ar saldo krējumu, sāli, pipariem un muskatriekstu. Tad liek kartupeļus traukā virs ķiplokiem. Atlikušo sviestu gabaliņos izliek uz kartupeļiem. Cepampannu pārklāj ar foliju un liek cepeškrāsnī uz 30-40 minūtēm 180 grādos. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More