Boloņas mērce

edzive

Boloņas mērce ir sātīga ar diezgan biezu konsistenci. Parasti to pasniedz kopā ar pastu. Mērci var aukstumā uzglabāt gandrīz nedēļu un tā kļūs aizvien piesātinātāka. Atdzesēta tā labi garšo uzziesta uz maizes.

Sastāvdaļas:

  • Maltā gaļa 500 g
  • Pupiņas konservētas 500 g
  • Tomāti savā sulā 500 g
  • Burkāni 200 g
  • Šalotes sīpoli 100 g
  • Olīveļļa 40 ml
  • Ķiploks 40 g
  • Svaigs baziliks 30 g
  • Mazliet cukura
  • Pipari pēc garšas
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana:

Sagriež sīpolus, burkānus un ķiploku smalkos gabalos. Katliņā uzkarsētā olīveļļa apcep sīpolus, burkānus un pieber cukuru. Pievieno malto gaļu un ķiploku un cep līdz viss kļūst zeltaini brūns. Pievieno tomātus savā sulā un sulu no konservētām pupiņām. Uz lēnas uguns vāra vismaz 40 minūtes līdz mērce kļūst bieza. Pievieno pupiņas, sāli un piparus.
Mērcei pieber sakapātu baziliku un gatavs!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More